Asla Bacak Bacak Üstüne Atmayın! Çünkü

Asla Bacak Bacak Üstüne Atmayın! Çünkü

Asla Bacak Bacak Üstüne Atmayın! Çünkü

Asla Bacak Bacak Üstüne Atmayın Çünkü…

Bacak bacak üstüne atmak, otururken bazen bilerek bazende istem dışı insanların çok yaygın kullandıkları bir pozdur. Bu pozisyon daha zarif olup genellikle “kadınsı” bir duruş olarak ilişkilendirilmektedir. “Düşünmeden bacaklarımızı üst üste atmaya alıştık, ancak çoğumuz bu oturuşun ciddi sonuçlar doğurabileceğini bilmiyoruz. Sağlığımız ve bedenlerimiz için bu oturuşla ilgili önemli bilgileri sizinle paylaşmaya karar verdik.

Bacak bacak üstüne atıp oturmanın bedeninize yapacağı etkiler şunlardır;
Belirli bir duruşu saatlerce korumak peroneal sinir felci denilen bir duruma neden olabilir. Aynı durum, uzun süre boyunca farklı bir pozisyonda oturmanız durumunda da gerçekleşebilir. Peroneal sinir felcine neden olan oturuşun çoğunlukla bacak bacak üstüne atma oturuşu olduğu bilinmektedir.

2010’da 1 çalışma, bacak bacak üstüne atıp uzun süre oturduğunuzda vücudunuzdaki kan basıncının arttığını kanıtladı. Kan basıncınızla ilgili herhangi bir probleminiz olmasa bile, bu pozisyonda oturmaktan kaçınmak, daha sağlıklı bir hayat yaşamanıza ve daha ileri derecede dolaşım bozukluklarını önlemenize yardımcı olabilir.

Bunun bir diğer sağlığa etki ettiği neden ise, bir dizinizi diğerinin üzerine koyduğunuzda, vücudunuz kanı bacaklardan göğsüne kadar gönderir; bu da kalbin daha fazla miktarda kan pompalamasına sebep olur ve bu da kan basıncınızı arttırır. Bir başka muhtemel açıklama, kan basıncının yükselmesidir; çünkü bacak kaslarının izometrik olarak tatbik edilmesi kan akışına direnci arttırmaktadır. Bacak bacak üstüne atıp, sonra değiştirip diğer bacağınızı diğerinin üstüne attığınızda dinlendirdiğinizi düşünseniz bile aslında hiç birşey değişmeyecek, kan basıncında hiç bir fark olmayacaktır.


 
Bu pozisyon aynı zamanda pelvik dengesizliğine neden olabilir. Uzun süre bacak bacak üstüne atma oturuşu iç uyluk kasını kısaltır ve dış bacak kasını daha uzun yapar bunlarda eklemlerinizi yerinden çıkarma riskini ortaya çıkarır.

Bacak bacak üstüne atma oturma alışkanlığı “örümcek damarların” oluşması ihtimalini arttırır. Örümcek damarların oluşmasında en büyük katkı payının genlerde olmasına rağmen, sık sık bacak bacak üstüne atmak sıkışmış damarların iltihaplanmasına yol açabilir. Vücudumuzda Kanların yanlış yönde akmasını engelleyen küçük damarlar vardır. bacak bacak üstüne attığımızda, damarlarınızdaki basınç artar ve kan akışınızı engeller, damarların daralmasına ve zayıflamasına ve kan akışının tersine akışına neden olur. Bu, bacaklarda kan birikimine neden olabilir ve damarlarınız şişer.

Son olarak, bir çalışma, günde üç saatten fazla bacak bacak üstüne atmanın, kişinin eğik bir duruş geliştirdiği ve kişide sırt, boyun ağrıları ve kalçalarında rahatsızlık ortaya çıkabileceğini ortaya çıkarmıştır.

Bu bilgileri öğrendikten sonra bir daha kendinizi bacak bacak üstüne atmış yakalarsanız aklınıza bu bilgilerin gelmesini ümit ederiz. Sağlığınız bizim için önemli…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.