Aslan'dan Yeni Taşeron ve KİT Açıklaması!

Aslan'dan Yeni Taşeron ve KİT Açıklaması!

Aslan'dan Yeni Taşeron ve KİT Açıklaması!

Türkiye’de sendikal bilinç yükseldikçe Türkiye’nin en büyük sendikalarından olan Hak-İş’in de popülerliği artıyor. Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan Konfederasyonun üye sayısını açıkladı. Arslan, yaptığı açıklamalarda taşeron ve taşeronların kadro konusuna da değindi.

Yakın zamanda ATO Congressium’da düzenlenecek Genel Kurul öncesi Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulunan Arslan, kurula başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere pek çok önemli ismi davet ettiklerini söyledi. Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonlarından biri olduklarını söyleyen Mahmut Arslan, bu nedenle kurulun da katılımlar ile bir şölen havasında geçeceğini söyledi.

2015 yılında yapılan 38. Olağan Genel Kurul’da kendilerine 68 maddelik bir yol haritası çizdiklerini söyleyen Arslan, o dönem Örgütlü Türkiye, örgüt Hak-İş’ sloganı ile yola çıktıklarını, aradan geçen 4 yılda ise üye sayılarının 385 binden 700 bin civarına çıkardıklarını söyledi.

Son yıllar içinde en önemli ve en değerli çabalarının taşerona kadro konusu olduğunu söyleyen Arslan, yerel yönetimlerde ve kamuda 1 milyona yakın işçinin kadroya alınmasının bir devrim olduğunu söyledi.

Taşeron sisteminin sona ermesinin büyük bir başarıları olduğunu söyleyen Arslan, fakat başta KİT’ler olmak üzere kadro alınamayan işçilerin olduğunu ve bu arkadaşların da kadro alması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

 

Mevsimlik işçiler konusuna da değinen Arslan, çalışma süreleri ile ilgili vize işlemlerinin sorun olmaya başladığını ve bu nedenle çalışma sürelerinin 5 ay 29 günden 9 ay 29 güne çıkarılmasını talep ettiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum