Atama bekleyen Öğretmenler 3600 düzenlemesini Merakla bekliyor

Atama bekleyen Öğretmenler 3600 düzenlemesini Merakla bekliyor

Atama bekleyen Öğretmenler 3600 düzenlemesini Merakla bekliyor

Lider Eğitimci Yazarlar Derneği Genel Başkanı Sedat DEGER emeklilik dilekçesi veren öğretmenlerin müjdesi verilen 3600 ek göstergenin bir an evvel hayata geçirilmesini; atama bekleyen öğretmenlerin de emekliliği gelmiş öğretmenlerin emekliliğe ayrılmalarını dört gözle beklediklerini dile getirdi.

 Bilindiği üzere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından öğretmenlerin uzun zamandır beklediği 3600 ek göstergenin getirileceği müjdesi verilmişti. Ayrıca Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ek gösterge artışından ilgili meslek gruplarından emekli olan vatandaşların da yararlanacağını söylemişti ki öğretmenlerden emekli olacaklarda faydalanacağı anlamına geliyordu. AĞBAL  'Yapacağımız düzenlemeyle polisimiz, öğretmenlerimiz, hemşirelerimiz, din görevlilerimiz ve idarecilerin emeklilik ek göstergelerini 3600'e çıkaracağız. Bu düzenlemeden, halihazırda bu görevlerden emekli olmuş vatandaşlarımız da yararlanacak' diye ifade etmişti. Dolayısıyla emekli olacak öğretmenler özellikle bu düzenlemeyi dört gözle beklemektedirle

Görüleceği üzere emekli maaşları ve emekli ikramiyesindeki ortalama artış miktarına baktığımızda emeklilik dilekçesini veren öğretmenlerin bu bekleyişinde ne kadar da haklı olduklarına şahit olmaktayız.  Hele ki yukarıdaki tablodan da anlaşılacağı üzere bir çok emekliliği gelmiş öğretmen emekli maaşların ve ikramiyenin düşüklüğünden dolayı emekliliklerini erteleyip 3600 ek gösterge olduğu takdirde emekli olacaklarını dile getirmekteydiler ki 3600 ek gösterge müjdesinin verilmesi bile bu sene  bir hayli öğretmenin emeklilik dilekçelerinin vermesine vesile oldu. Emeklilik dilekçesini veren öğretmenlerin emekliliklerine ayrılış tarihleri ise 20 Temmuz olduğunu düşündüğümüzde bu bekleyişlerinin bir hayli önem kazandırmaktadır Haliyle dilekçe veren öğretmenler 3600 ek göstergenin bir an evvel hayata geçirilerek önlerini görmek istiyorlar.

Diğer bir taraftan da atama bekleyen öğretmenler de emeklilik dilekçelerini veren öğretmenlerin bir an evvel emekli olmalarını beklemektedirler. Çünkü bir öğretmenin emekli olması ile beraber görev bakımından işgal ettiği kadronun boşa çıkması ile birlikte yeni bir öğretmen ihtiyacını da beraberinde getirecek onlarında atanmaları için ayrıca bir umut ışığı doğacaktır. Zaten bu şekilde emekliliği gelmiş öğretmenlerin emekli olmaları ve yerlerini gençlere bırakması eğitime bir nefes bir canlılık kazandıracağı aşikardır.


Kısacası, emeklilik dilekçesini veren öğretmenler 3600 ek göstergenin hayata geçmesini; atama bekleyen öğretmenler de emeklilik dilekçesi veren öğretmenlerin emekli olmalarını bekliyorlar.

Saygılar

Sedat DEGER

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

2018 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.