Atanamayan öğretmenlere Kadro

Atanamayan öğretmenlere Kadro

CHP'li belediyeden atanamayan öğretmenlere Kadro

CHP'li Bornova Belediyesi, binlerce öğretmen adayının atama beklediği, binlercesinin sosyal haklardan yoksun olarak sözleşmeli çalıştığı bir ortamda Türkiye’ye örnek bir karara imza attı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine eğitim desteği verilen BELGEM’de (Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi) yarı zamanlı görev yapan 37 öğretmen, tam zamanlı çalışma sistemine geçirildi, toplu sözleşme ve sendikal haklara kavuştu. 

Bugüne kadar memur ve işçi sendikalarıyla imzaladığı toplu sözleşmelerle, örnek kararlara imza atan  Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, BELGEM’de uzun   süredir yarı zamanlı çalışan öğretmenlerin kadroya alınmasını sağladı, diğer kurumlara da örnek oldu. Başkan İduğ, yarıyıl tatili öncesi öğretmenleri ve öğrencileri ziyaret ederek, müjdeli haberi DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan ve DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın da katıldığı toplantıda verdi. Öğretmenler Başkan İduğ’un sürpriz ziyarette verdiği müjdeyi birbirlerine sarılarak kutladı, sevinç gözyaşları döktü. 

"ÖĞRETMENLER GÜVENLE ÇALIŞMALI"
Göreve geldiği günden bu yana verdiği sözleri yerine getiren Başkan İduğ, işçisinden memuruna tüm çalışanlara hak ettikleri ücret ve sosyal hakları sunduklarını belirtti. Geçtiğimiz 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bu müjdeli haberi vermeyi arzuladıklarını, ancak düzenlemeleri yetiştiremediklerini belirten İduğ, “Yarıyıl tatili öncesi bu müjdeyi veriyoruz. BELGEM’de yarı zamanlı çalışan öğretmenlerimiz için bu çok önemli bir karar. Biz olması gerekeni yaptık. Ülkemizde binlerce öğretme işsiz. Öğretmenlerimizin güvenle iş yapması, öğrencilerimize daha verimli olması için tam zamanlıya geçmeleri bizim için önemli. Öğretmenlerin daha iyi koşullarda çalışması gerekiyor. Eğitime yatırım yapmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Sosyal belediyecilik anlayışıyla, eğitime önemli paylar ayırmaya devam edeceğiz” dedi. 

EĞİTİME BÜYÜK YATIRIM 
Bornova’yı her alanda olduğu gibi eğitim alanında büyütmeyi amaçladıklarını söyleyen İduğ, “60 bin öğrenciye hizmet vereceğimiz Dijital Sınıf Projesi’ni hayata geçirdik ama yüz yüze eğitimin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ve önemsiyoruz. Bornova Merkez’de 36 sınıfı bulunan dershane binasını satın aldık. Böylelikle eğitim desteği verdiğimiz öğrenci sayısını 5 bin 500’lerden 10 binlere çıkaracağız. Aynı şekilde öğretmen sayımızı da arttıracağız. Türkiye ancak eğitimle büyüyebilir. Bu anlayışla eğitim hep önceliğimiz olacak” diye konuştu.

"İŞSİZ VE ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER VAR"
Bornova Belediyesi’nin Türkiye örnek girişime imza attığını belirten DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, öğretmenlere tam zamanlı ve güvenli çalışma ortamı sağladığı için Başkan İduğ’a teşekkür etti. Çerkezoğlu, “Sayın Mustafa İduğ’u seçim öncesinden tanıyoruz ve ortak olma onurunu yaşadığımız bu çalışmaları gururla takip ediyoruz. Bir öğretmen çocuğu olarak Bornova Belediyesi’nin attığı bu adım beni çok mutlu etti. Kendisine öğretmenlerimize tam zamanlı ve güvenli bir çalışma ortamı sağladığı için çok teşekkür ediyorum. Türkiye’deki eğitim sistemi ve öğretmenlerimizin durumu ortada. Yüz binlerce işsiz ve atanamayan öğretmen var. Gençlerimizin geleceğinin nasıl karartıldığını hep birlikte görüyoruz ama bir o kadar da umutluyuz. Bu çocuklar, bu gençler bizim. Geleceğimizi, memleketimizi onlara emanet edeceğiz. Umutla atılan adımların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz” diye konuştu. 

"1.5 MİLYON İŞSİZ"
Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, 1.5 milyon üniversite mezununun işsiz olduğu, geleceğimize yönelik büyük kaygılar taşıdığımız bir ortamda aydınlık geleceğin ancak eğitimle kurulabileceğini vurgulayarak, “Bu anlamda çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlayan öğretmelerimizin güvenceli bir işte çalışmaları çok önemli. Mustafa Başkan eğitime ne kadar önem verdiğini aldığı bu kararla da bir kez daha gösterdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Daha önce girdikleri ders saatine göre sigorta primi ödenen 37 öğretmen, alınan kararla tam zamanlı çalışma sistemine geçirilmenin ve toplu iş sözleşmesinden yararlanma haklarını elde etmenin mutluluğunu yaşadı. Başkan İduğ, Çerkezoğlu, Çalışkan ve öğretmenlerle birlikte pasta kesti. Mutluluklarını dile getiren öğretmenler, “Rüyada gibiyiz”,   “Sağladığınız imkanlar için, eğitime desteğiniz ve BELGEM'e dokunuşlarınız için çok teşekkür ediyoruz”, “Öğrenciler de bizler de çok şanslıyız. İyi ki varsınız” sözleriyle, Başkan İduğ’a teşekkür etti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.