Atanan Öğretmenlerden İstenen Belgeler

Atanan Öğretmenlerden İstenen Belgeler

Atanan Öğretmenlerden İstenen Belgeler

 37 bin öğretmen kadrosu için 4 Eylül'de başlayan başvurular 10 Eylül'de tamamlandı. Atamalar ise bugün saat 11.00'de yapılacak.

Öğretmen adayları, 40 okul tercihinde bulundu ve tercihlerine yerleşemeyenlerden 41'i seçenler, branşında boşluk kalan herhangi bir okula yerleşecek.

Atama sonuçları http://ikgm.meb.gov.tr adresinde açıklanacak.

ATAMA İŞLEMLERİNİN TEBLİGATINA DAİR BİLGİLER

- Atama kararnameleri, il milli eğitim müdürlüklerine internet ortamında gönderilecektir. Ataması yapılanların başvuruda belirtikleri elektronik posta adreslerine 7201 sayılı Tebligat Kanununa göre elektronik ortamda tebligat yapılacaktır. Tebligat, adayın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır. Adaylar, tebligatın yapılmış sayıldığı tarihten itibaren 657 sayılı Kanunun 62 nci ve 63 üncü maddelerinde belirtilen sürelerde göreve başlamak zorundadır. (Yani ikamet ettiği il'e atananlar ertesi gün, başka bir il'e atananlar ise 15 gün içinde, atandıkları yere gidip istenen belgeleri teslim etmelidir.)

- Tebligatı beklemeksizin göreve başlamak isteyen öğretmen adayları, atandıkları il milli eğitim müdürlüklerine istenilen belgelerle başvurmak suretiyle göreve başlayabilecektir.

ATAMASI YAPILANLARDAN İSTENEN BELGELER

a) Bu duyuruda başvuru esnasında isteneceği belirtilen belgeler, (Lisans diploması, yurtdışında okuyanlar için denklik belgeleri istenecek... Askerlik ve adli sicil için sadece beyan alınacak, belge istenmeyecek) b) Son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (2 adet), c) Mal bildirimi (il milli eğitim müdürlüklerinden temin edilecektir), ç) Elektronik Başvuru Formunun onaylı örneği, d) Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu, e) Milli sporcular, yukarıdaki belgelerin yanında elektronik ortamda beyan ettikleri 12/05/2011 tarihli ve 27932 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Sporcu Belgesi Verilmesi Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde 12/05/2011 tarihi ve sonrasında düzenlenen/denklik işlemleri yapılan milli sporcu belgesi/belgeleri veya kurumca onaylı örneği, f) Başvuru esnasında Pedagojik Formasyon Belgesi yerine resmi yazı ibraz edenlerden Pedagojik Formasyon Belgesi, g) Diğer kamu kurumlarında görev yapmakta olanlardan yetkililerce onaylanmış muvafakat belgesi (Ek-4/a yazı çerçevesinde alınan Ek-4/b muvafakat belgesi).

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.