Avcı: Tarih kitapları yeniden yazılacak

Avcı: Tarih kitapları yeniden yazılacak

Avcı, "Tek tek tema olarak sayamam ancak bütün tarih kitapları tek tek elden geçiriliyor, her düzeydeki tarih kitapları bir bütünlük içinde birbirini tamamlayacak şekilde yeniden hazırlanıyor." dedi.

 Avcı, "Talim Terbiye Kurulumuz ortak tarih konusunda, sadece ortak tarih değil, bütün tarih eğitimi konusunda çok köklü bir yeniden değerlendirme çalışması içindedir. Her düzeydeki tarih kitaplarımız elden geçiriliyor ve geçirilecek. Ne yazık ki bizi birleştirmesi beklenen ama tam tersi zaman zaman bizi ayıran, ifadelerin bu kitaplardan temizlenmesi ve bütün millete hitap edecek, bütün milletin başarılarını, ihtiva edecek tarih kitapları yazımı konusunda talim terbiye kurulumuz çok kapsamlı bir çalışma içersinde, inşallah bu çalışmanın bundan sonraki merhalelerinde bu sempozyumun verileri ile birlikte güzel bir işbirliği doğacaktır." diye konuştu.

 
'Kitaplarda sizi rahatsız eden bir unsur mu var?' sorusuna ise Avcı şu cevabı verdi: "Çok var. Onları düzelttiğimiz zaman göreceğiz. Zaman konusunda da ucu açık bir çalışma. İyi bir çalışma olacak."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.