AVCIDAN ÖĞRETMENLERE MÜJDE

AVCIDAN ÖĞRETMENLERE MÜJDE

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan emekli öğretmenlere müjde. Avcı, emekli öğretmenlerin için ilk etapta 4 ilde olmak üzere 'yaşam evi ' yapılacağını duyurdu.

 
Avcı, Mili Eğitim Vakfı (MEV) 34. Olağan Genel Kurulu'ndaki konuşmasına başlarken basın mensuplarının mikrofonları konuşma metninin üzerine koyduklarını belirtti. Bunun için basın mensuplarına şükran borçlu olduklarını dile getiren Avcı, "Böylece sizi uzun ve sıkıcı bir konuşma metni dinlemekten kurtarmış oldular" dedi.
 
Vakfı kuranlara ve yardımlarıyla destek veren hayırsever eğitim gönüllülerine teşekkür eden Avcı, genel kurulun ardından vakfın hizmetlerine hızla devam edeceğini dile getirdi.
 
Avcı, genel kurul vesilesiyle yeni seçilecek yönetim kurulundan bir hedefi gerçekleştirmelerini arzu ettiğini vurgulayan Avcı, "Emekli öğretmenlerimiz, özellikle yalnız yaşayan emekli yaşlı öğretmelerimiz için yaşamevi oluşturacağız. Birlikte zaman geçirebilecekleri ve her türlü sağlık sorunlarını kolaylıkla çözebilecekleri ortamları oluşturmalıyız. Başlangıç olarak Van, Eskişehir, Ankara ve İstanbul'da pilot uygulamalar başlatacağız. Bunları inşallah yurt geneline yaygınlaştıracağız" diye konuştu.
 
"Sizi üzmek istemem"
 
Avcı, genel kurulun ardından gazetecilerin cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin soruları üzerine "Sizi üzmek istemem. Çok işinize yarayacak bir şey söylemeyeceğim" yanıtını verdi.
 
Katıldıkları programların gölgede kalmaması için konunun dışında konuşmamaya gayret gösterdiğini kaydeden Avcı, şöyle konuştu:
"Mili Eğitim Vakfının 34. Olağan Genel Kurulu'nu açtık. İnşallah hayırlara vesile olsun. Bu genel kuruldan en büyük beklentimiz özelikle yaşlı ve yalnız yaşayan emekli öğretmenlerimiz için yeni yaşam evleri oluşturmaları. Bununla ilgili vakıf yöneticilerimizle görüş birliği içerisindeyiz. İnşallah vakfımızın da imkanlarıyla yurdumuzun muhtelif yerlerinde yalnız yaşayan, özel bakıma ihtiyaç duyan yaşlı veya kıdemli emekli öğretmenlerimize destek verecek yeni yaşam alanları oluşturacağız. Bence bu genel kurulun en güzel müjdelerinden birisi bu oldu."
 
Projenin ne zaman hayata geçirileceğinin sorulması üzerine Avcı, yeni yönetim kurulunun oluşturulmasının ardından çalışmaların başlayacağını vurguladı.
 
Avcı, ilk olarak Ankara, İstanbul, Van ve Eskişehir'de emekli öğretmenlerin her türlü bakım ve sağlık hizmetlerinini görülebileceği yaşam evlerinin kurulacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.