AYDA 12 BİN TL KAZANDIRAN MESLEK

AYDA 12 BİN TL KAZANDIRAN MESLEK

AYDA 12 BİN TL KAZANDIRAN MESLEK

AYDA 12 BİN TL KAZANDIRAN MESLEK
Türkiye’de işsizlik oranı, son dört yılın en yüksek seviyesine ulaşarak yüzde 10.9’u buldu. Artan işsizlik, iş arayanlar arasında rekabeti artırırken, eşine az rastlanan mesleklerse ortalamanın hayli üzerinde kazandırıyor.

Ayda en düşük asgari ücret olan 1400 TL'nin 3 katından fazla kazandıran bir meslek var ve çalıştıracak eleman bulunamıyor.

Yumurtadan çıktıktan bir saat sonra civcivlerin cinsiyetini tespit eden ‘seksörlük’ de bu mesleklerden. Türkiye’nin Balıkesir’in Bandırma ilçesinde yaşayan 29 yaşındaki Okan Kavlak, Türkiye’deki 17-18, dünyada ise 200 ‘seksör’den biri. Ortalama 12 bin lira, uzman az Kavlak, seksörlük mesleğinin inceliklerini şöyle anlattı: “Biz dünyada çok az kişiyiz. 

Kuluçkadan çıkmış saatlik civcivin cinsiyetini belirliyoruz. İyi bir seksör saatte maksimum 800 ila 1200 civcivin cinsiyetini yüzde 2 hata payı ile belirleyebiliyor. Aylık maaşlarımız ise ortalama 11-12 bin lira arasında” Asıl mesleği bankacılık olmasına karşın seksörlüğü tercih eden Kavlak, Güney Kore’de yaygın olan bu mesleğin eğitimini Hollanda’da aldığını belirtti.

Bir saat içinde cinsiyeti belirleme İyi bir seksörün saatte 800 ila bin 200 adet civcivin cinsiyetini yüzde iki hata payıyla belirleyebildiğini kaydeden Kavlak şöyle devam etti: “Civcivlerin cinsiyetini belirlemek çok zor bir iş. Uzman olmanız gerekiyor. Aksi halde sıkıntı yaşarsınız. Civcivin cinsiyetini dünyaya geldiği bir saat içerisinde bilemezseniz, bir daha ibiği çıkıp horoz olduğu anlaşılana kadar, ‘Büyüyecek de yumurtlayacak’ diye beklersiniz.
 
İlgi gösterin’ İyi bir seksörün iki yılda yetiştiğini de ifade eden Kavlak, “Sektörde en çok arananı ve kazandıranı klok ırklarına bakabilen seksördür. Mesleğin en önemli noktası ‘Klok’tan, yani makattan bakarak belirlenmesidir. Buradaki hata payı ise en fazla yüzde 2 olmalıdır.

Bu orana seksör yokluğundan İngiltere yüzde 3’e bile razı görünüyor” diye konuştu. Hayvanların cinsiyetini belirlemesi için var olan makinenin seri olmaması ve hata oranının yükseliği nedeniyle fazla ilgi görmediğini söyleyen Kavlak, gençlerden, aylık kazancın 10-12 bin lira arasında değiştiği bu mesleğe ilgi göstermelerini istedi. Ortalama bir civcivin cinsiyetinin kendiliğinden belli olması için 45 günlük olması lazım. Bu süre içerisinde ibiği çıktığı için zaten cinsiyeti belli olur”

TÜM PERSONEL ÖĞRETMEN MEMUR KPSS İLANLARI ÜCRETSİZ CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

2018 FACEBOOK KAMU PERSONELİ ALIMLARI RESMİ FACEBBOK SAYFAMIZI TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.