Ayda 12 Bin TL Maaş Verilecek Binlerce Eleman Alınacak

Ayda 12 Bin TL Maaş Verilecek Binlerce Eleman Alınacak

Ayda 12 Bin TL Maaş Verilecek Binlerce Eleman Alınacak

Ayda en az 12 BİN TL kazandıran bu meslekte çalıştırılacak eleman bulunamıyor

Yumurtadan çıktıktan bir saat sonra civcivlerin cinsiyetini tespit eden ‘seksörlük’ de bu mesleklerden.

Türkiye’nin Balıkesir’in Bandırma ilçesinde yaşayan 29 yaşındaki Okan Kavlak, Türkiye’deki 17-18, dünyada ise 200 ‘seksör’den biri.Ortalama 12 bin lira, uzman az Kavlak, seksörlük mesleğinin inceliklerini şöyle anlattı:

Kuluçkadan çıkmış saatlik civcivin cinsiyetini belirliyoruz. İyi bir seksör saatte maksimum 800 ila 1200 civcivin cinsiyetini yüzde 2 hata payı ile belirleyebiliyor. Aylık maaşlarımız ise ortalama 11-12 bin lira arasında”

Asıl mesleği bankacılık olmasına karşın seksörlüğü tercih eden Kavlak, Güney Kore’de yaygın olan bu mesleğin eğitimini Hollanda’da aldığını belirtti. Kavlak sözlerine şöyle devam etti 

İyi bir seksörün iki yılda yetiştiğini de ifade eden Kavlak, “Sektörde en çok arananı ve kazandıranı klok ırklarına bakabilen seksördür. Mesleğin en önemli noktası ‘Klok’tan, yani makattan bakarak belirlenmesidir.Buradaki hata payı ise en fazla yüzde 2 olmalıdır. Bu orana seksör yokluğundan İngiltere yüzde 3’e bile razı görünüyor” diye konuştu.Hayvanların cinsiyetini belirlemesi için var olan makinenin seri olmaması ve hata oranının yükseliği nedeniyle fazla ilgi görmediğini söyleyen Kavlak, gençlerden, aylık kazancın 10-12 bin lira arasında değiştiği bu mesleğe ilgi göstermelerini istedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum