Ayda 2500 Lira İle 20 Bin Personel Aranıyor

Ayda 2500 Lira İle 20 Bin Personel Aranıyor

Ayda 2500 Lira İle 20 Bin Personel Aranıyor

İstanbul Oto Galericileri Oto Alım Satım Yıkama Yağlama Esnaf Odası Başkanı Kenan Taşlıdağ, İstanbul’da toplamda 6 bin civarında oto yıkama yağlamacı olduğunu belirtti. Taşlıdağ, “Bir işletmede çalışan sayısı ortalamada 8-10 olabiliyor, hatta 20’ye kadar yükselebiliyor. Aylık ortalama 2 bin 500 lira gelirle çalıştıracak acilen 20 bin elemana ihtiyacımız var” dedi.

Taşlıdağ, son yıllarda oto yıkama yağlama sektörüne ilginin giderek arttığını vurguladı. Taşlıdağ, araç sahiplerinin hem hijyen hem de güzel gözükmesi için geçmiş yıllara göre araçlarına daha fazla bakım yaptırdığını ve otomobillerini daha çok yıkattığını söyledi.

2500 TL MAAŞ VERİLECEK, 20 BİN KİŞİ ARANIYOR

Sektörde işletmecilerin, oto yıkama yağlama ve oto kuaför gibi alanlarda faaliyet gösterdiğini kaydeden Taşlıdağ, oto yıkama yağlamacıların iç-dış yıkama, oto kuaförlerin ise koltuktan halıya, tavandan diğer kısımlara kadar temizlik yaptığını anlattı.

Taşlıdağ, sektörün artık çok geliştiğini, vale hizmeti vererek araçları evden veya iş yerinden alıp yıkayıp tekrar teslim ettiğini belirtti. Taşlıdağ, artık insanlar için zamanın çok önemli olduğunu, işletmeye gelen araç sahibinin, otomobilinin 15 dakikada hazır olmasını istediğini, bu nedenle istihdam rakamının yüksek olduğunu söyledi.İstanbul’da toplamda 6 bin civarında oto yıkama yağlamacı olduğunu bildiren Taşlıdağ, şöyle dedi:

SEKTÖRDE ELEMAN AÇIĞI VAR “Bir oto yıkama yağlama işletmesinde en az 5 kişi olmalı. Bu 5 kişiden birisi yıkama yağlama, birisi kurulama, birisi sabunlama, diğeri de iç temizlik yapar. Bu sürekli dönüşümle sürer. Ancak bunun vale hizmeti var, başlarında duracak birisi var…

Çalışan sayısı ortalamada 8-10 olabiliyor, hatta 20’ye kadar yükselebiliyor. Sektörde eleman bulunamadığı için ciddi istihdam açığı var. Şu anda minimum sayıyla çalışıldığı düşünülse en az 30 bin kişiyi istihdam ediyoruz. Ancak daha çok sayıda elemana ihtiyacımız var. Eleman eksikliği nedeniyle birçok işletmemiz yabancı işçi çalıştırıyor. Şu anda aylık ortalama 2 bin 500 lira gelirle çalıştıracak acilen 20 bin elemana ihtiyacımız var. Bakın ara eleman vesaire demiyorum. Bu konuda hiçbir bilgisi olmayan, çalışacak elemana ihtiyacımız var. Şu anda 20 bin kişi başvursa hemen çalıştırmaya başlarız. Bu sayı yaz mevsiminde artar bile…”

İŞSİZLER BİZE BAŞVURSUN

Kenan Taşlıdağ, oto yıkama yağlama sektöründe işlerin yolunda gittiğini, birçok işletmenin gece bile çalıştığını ifade etti. İşsizlere, oto yıkama yağlama işletmelerine başvurmaları çağrısında bulunan Taşlıdağ, “Şu anda günlük 8 saat çalışarak 2 bin liraya yakın direkt maaşla işe alabiliriz” dedi.Taşlıdağ, bu rakamın mesai ve bahşişlerle 3 bin liraya kadar yükselebildiğini, bir çalışanın ortalama gelirinin 2 bin 500 lirayı rahatça bulduğunu söyledi.

BAKANLIKTAN NE İSTİYORLAR?

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan MEB) bir istekleri olduğunu dile getiren Taşlıdağ, şöyle dedi: “3308 sayılı Çıraklık Yasası’na (Mesleki Eğitim Kanunu) sektörümüzü tanımlasınlar. Biz çıraklık eğitim merkezlerinde diplomalı eleman yetiştirelim ve oralarda bu işin kursunu görsünler. Deneyimli olmayanları da kabul ederiz.”

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

 İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum