Bağkur’lular Borçlarını Ödeyerek Emekli Olabilecek

Bağkur’lular Borçlarını Ödeyerek Emekli Olabilecek

Bağkur’lular Borçlarını Ödeyerek Emekli Olabilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından BAĞ-KUR’u olan ve emekli olmak için borçlanması bulunan kişiler için müjdeli haber geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Ziraat Bankası arasında imzalanan sözleşmeye göre emekli olmaya hak kazanmış ancak prim borcu bulunan BAĞ-KUR’lular 48 aya kadar vadeli olarak kredi çekerek borçlarını ödeyebilecekler. Bu borçlarını ise emekli maaşlarından ödeyebilecekler. İşte haberin detayları…


 
Bağ kur için yapılacak olan yenilikler nelerdir;

BAĞ-KUR’lu olarak çalışan kişilerin şartlarının iyileştirilmesi yönünde bu güne kadar pek çok çalışma yapıldı. Yapılacak olan çok sayıda yenilik de gündeme geldi. Bu yenilikler ise; 18-25 yaş arasında olan gençlerin işe alınmaları durumunda devlet tarafından ilk 6 ay boyunca ücretin ödenmesi, bu çalışanlarının vergi ve sigorta primlerinin karşılanması yönünde açıklandı.

Prim borcu nedeniyle emekli olamayan ve yaşlılık aylığına bağlanamayan kişiler için de Ziraat Bankası aracılığı ile kredi sağlanması ve bu kredi borcunun 48 ayının bağ kur maaşı ile ödenmesi de yapılan yenilikler arasında yer aldı. Ayrıca bu krediye başvuru yapan esnafların geçmişlerinin sorgulanmayacağı ve bu borçlar için de komisyon alınmayacağı bildirildi.

Birikmiş prim borcu olan, askerlik ve doğum borçlanması yaparak emekli olacak olan herkes bu kredi imkânından yaralanarak emekli olabilecektir.


 
Bu krediye başvuru nasıl yapılır;

Bağ kur borçlanması için krediyi alabilmek için ziraat Bankasına başvuru yapmanız yeterlidir. Talebiniz halinde toplam pim borcunuza göre, ödeyebileceğiniz şekilde taksitler ile kredinizi hesabınıza yatacaktır. Bu kredinin 48 aylık ödemesi ise Bağ kur maaşınızdan yapılabilir. Çekeceğiniz kredinin faiz oranı ise 1.28 olarak belirlenmiştir.

Bu krediye başvuru süresi 3 aydır. Ancak talebin artması halinde iki sefer daha uzatılacağı belirtilmiştir.

Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre esnaflar için yapılan teşviklere ve yeniliklere devam edilecektir. Bugüne kadar kadın esnaflara çok sayıda teşvik ve ödeme yapılmıştır. Ayrıca BAĞ-KUR’u olan esnafların iş kazası sigortası kapsamında geçici iş göremezlik ödeneğinden faydalanmaları sağlanmıştır. Yapılan tüm bu yenilikler esnafın şartlarının iyileştirilmesi içindir ve bu yeniliklerin çok daha fazlasının yapılacağı belirtilmiştir.

2018 MEMUR - PERSONEL ALIMLARINI TELEFONUNUZA SİTE SİTE DOLAŞMADAN DİREK BİLDİRİMLE GÖNDERİYORUZ TIKLAYIN TÜRKİYEDE İLK OLAN UYGULAMAMIZLA İŞ İLANLARINI KAÇIRMAYIN

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.