Bakan açıkladı! 30 bin kişiye iş imkanı

Bakan açıkladı! 30 bin kişiye iş imkanı

Bakan açıkladı! 30 bin kişiye iş imkanı

Sanayi Bakanı Özlü Hatay Hassa ilinde kurulacak olan OSB’ de kurulan sanayi tesisleriyle yaklaşık olarak 30 Bin işsizin istihdam edileceğini açıkladı. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, kuruluş işlemleri tamamlanan Hatay Hassa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile tüzel kişilik kazanan OSB sayısının 300'e ulaştığını belirterek, "Hatay Hassa OSB'de kurulacak sanayi tesisleriyle, yaklaşık 30 bin kişiye istihdam kapısı açılacak." dedi.

Özlü, "Hassa OSB, 13 bin 770 metrekarelik alanla Hatay'ın en büyüğü olurken, Türkiye'nin de en büyük ilk 10 Organize Sanayi Bölgesi arasına girdi." ifadesini kullandı.

HASSA OSB'DE ORTAKLIK YAPISI

Bakan Özlü, Hatay Hassa OSB'nin ortaklık yapısına ilişkin bilgi verirken, "Bölge, yüzde 72 katılım payı ve 10 üye ile Hatay Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, yüzde 10 katılım payı ve 2 üye ile Hassa Belediye Başkanlığı, yüzde 6 katılım payı ve 1 üye ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, yüzde 12 katılım payı ve 2 üye ile Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığından oluşuyor." dedi.

HEDEF 2.2 MİLYON

Türkiye'de bugüne kadar kurulan 300 OSB'de, 50 bini aşkın parselde üretime geçildiğini belirten Özlü, şu ana kadar yaklaşık 1 milyon 700 bin kişinin istihdam edildiğini aktardı. Bakan Özlü, OSB'lerdeki boş parselleri de en kısa sürede üretime katmayı amaçladıklarını, böylece istihdamın 2 milyon 200 bin kişiye ulaşmasını beklediklerini bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.