Bakan Ağbal :"Boşalan Kadrolar Açıktan Atama Yoluyla Dolacak"

Bakan Ağbal :"Boşalan Kadrolar Açıktan Atama Yoluyla Dolacak"

Bakan Ağbal :"Boşalan Kadrolar Açıktan Atama Yoluyla Dolacak"

Bakan Ağbal , 24 TV’de katıldığı programda bazı önemli açıklamalarda bulundu. Bunlardan birisi de boşalan kadroları doldurmaya yönelik atılan adımlardan bahsetmekti. Yasal olarak gerekli alt yapıyı hazırladıklarını belirten Bakan Ağbal , bütçe sınırlarına tabi olmaksızın bu şekilde boşalacak kadrolara Bakanlar Kururu kararıyla açıktan atama yapma imkanı getirdi açıklamasında bulundu.

Peki Maliye Bakanı Ağbal’ın bahsettiği açıktan atama yöntemi nedir ? Bu sistem nasıl işler ?

Açıktan atama yöntemi merkezi ve naklen atama yöntemi dışında kalan atamaların hepsine verilen isimdir. Merkezi atama , KPSS puanı ile ÖSYM Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan yerleştirme türüdür. Naklen atama ise halihazırda devlet kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olan bir kişinin aynı kurum veya bir başka Devlet kurumuna kadrosuyla beraber geçerek atama yapmasıdır.

Yani açıktan atamayı özetlemek gerekirse devlet memuru olmayan kişilerin ilk defa  veya yeniden devlet memurluğuna sınavlı ya da sınavsız atanmasıdır.

Herhangi bir devlet kurumundan alımlar için açıklama (tarih,yer…) gibi bilgiler geldiği zaman  sizleri hemen haberdar edeceğiz. BUNUN GİBİ PERSONEL ALIMLARINI KAÇIRMA BİZİ SOSYAL MEDYADAN TAKİP ET. FACEBOOK İÇİN TIKLAYIN TWİTTER İÇİN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.