Bakan AVCI'dan Öğretmenlere Tatil Jesti

Bakan AVCI'dan Öğretmenlere Tatil Jesti

Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI Bey'in olurlarıyla 30 Haziran 2014 günü öğretmenlere tatil edildi.

Öğretmenlerimiz tatillerine 27 Haziran Cuma günü çıkabilecek.
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI Bey'in olurlarıyla 30 Haziran 2014 günü öğretmenlere tatil edildi. Öğretmenlerimiz tatillerine 27 Haziran Cuma günü çıkabilecek.
 
 
Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında; yönetici ve öğretmenlerin genel kültür, özel alan ve pedagojik formasyon alanlarında bilgi ve görgülerini artırmak, yeni beceriler kazandırmak,        eğitim-öğretimde karşılaşılan problemlere çözüm yolları bulmak, öğrencinin ve çevrenin ihtiyaçlarına göre plan ve programları hazırlamak ve uygulamak amacıyla, derslerin kesiminden temmuz ayının ilk iş gününe, eylül ayının ilk iş gününden derslerin başlangıcına kadar olan sürede meslekî çalışma yapılmaktadır.
 
Bu çalışma karşılığında öğretmenlere, Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’ın 6’ncı maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan; “Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre öğretim yılı başında ve sonunda yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde iki haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir.” hükmü kapsamında iki haftayı geçmemek üzere ek ders ücreti ödenmektedir.
 
Bu çerçevede öğretmenlerin, 2013-2014 ders yılının 13 Haziran 2014 tarihinde sona erdiği, 16-27 Haziran 2014 tarihleri arasında iki hafta süreyle mesleki çalışma yaparak karşılığında 30 saat ek ders ücreti aldıkları, bu süreler dışında yapacakları mesleki çalışma karşılığında ayrıca ek ders ücreti alamayacakları ve mesleki çalışmalarını genel olarak tamamladıkları göz önünde bulundurulduğunda, 30 Haziran 2014 Pazartesi günü okula gelmelerine gerek bulunmadığı değerlendirilmektedir.
 
Makamlarınızca da uygun görülmesi hâlinde öğretmenlerin, 30 Haziran 2014 Pazartesi günü izinli sayılmaları hususunu olurlarınıza arz ederim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.