Bakan Bilgin'den Gecikmeli 1 Mayıs Müjdesi!

Bakan Bilgin'den Gecikmeli 1 Mayıs Müjdesi!

Memur, Emekli ve Çalışanlara Enflasyon Zammı İçin Tarih Verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Ramazan Bayramı öncesi yapmış olduğu son dakika açıklaması ile büyük heyecan yaratmış, milyonlarca memur ve emekliye yönelik olarak yeni bir müjde haberi vereceğini duyurmuştu. Kamuoyunda 1 Mayıs müjdesi olarak anılan açıklama Pazar günü son dakika olarak beklenmiş, ancak beklenen açıklama gelmemişti. 

Maaşlara yeni zam beklentisi için beklenen kritik açıklama 9 günlük gecikme ile 10 Mayıs 2022 Salı günü son dakika olarak yapıldı. Bakan Bilgin yapmış olduğu son dakika açıklaması ile milyonların beklediği kritik zam için kesin tarihi belirlemiş oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafında kabine toplantısı sonrasında yapılan zam açıklamasının detaylarını Bakan Bilgin duyurdu. 

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞINA ENFLASYON ZAMMI TARİHİ NETLEŞTİ! 

Konu hakkında son dakika açıklaması yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin dün kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz" sözlerine açıklık getirdi. Bakan Bilgin yapmış olduğu açıklama ile enflasyon zammı için kritik tarihi duyurdu. 

Bakan Bilgin yapmış olduğu açıklamasında "Hükümetimiz, çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyonun tahribatından koruyacak çalışmalar yürütüyor. Gerçekleştireceğimiz düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü iyileştireceğiz. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte çalışmaya ilişkin nasıl bir yol haritası izleneceğini belirleyeceğiz"

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından ilan edilen enflasyon rakamları ayın sona ermesinin ardından hesaplanarak takip eden bir sonraki ayın ilk haftası içerisinde ilan ediliyor. Bu kapsamda Haziran ayı enflasyonu rakamı da Temmuz ayının ilk haftası içerisinde4 Temmuz 2022 Pazartesi günü ya da 5 Temmuz 2022 Salı günü ilan edilecek. 

Kritik verinin açıklanması ile 6 aylık enflasyon rakamları toplamı üzerinden 2022 yılı enflasyon farkı 1. dönem toplamı elde edilecek. Bu rakamın üzerinden Cumhurbaşkanı jesti olarak ilave zam eklenmesi bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.