Bakan Canikli' den taşeron açıklaması

Bakan Canikli' den taşeron açıklaması

Bakan Canikli' den taşeron açıklaması

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, katıldığı bir televizyon programında gündemle ilgili merak edilen sorulara yanıt verdi. İlk olarak dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından gündeme getirilen taşeron işçilerin kamuya alınması hususunda sorulan bir soru üzerine Canikli, bu konuda çalışmaların devam ettiğini belirtti. Ancak bazı teknik problemlerin aşılması gerektiğini ekleyen Canikli, taşeron işçilerin kamuya alınması konusundaki çalışmaları doğruladı. Daha önce de bazı devlet yetkilileri tarafından taşeron işçiler hakkında açıklamalar yapılmış, çalışmaların olduğu belirtilmişti. Süreçte yetkili ağızlardan yapılan bazı açıklamaları yazının devamında hatırlatalım.

Ahmet Davutoğlu' nun başbakanlık döneminde "Taşeron işçilerimizle ilgili bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. İster asıl iş olsun ister yardımcı iş olsun dışarıda kalan hiçbir taşeron işçi kalmayacak inşallah" ifadesiyle gündeme gelen ve Davutoğlu' nun 1 Kasım' dan önce tamamlanacağını söylediği; taşeron işçilerin kamuda istihdamı konusunda belirsizlik halen sürüyor.

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ/PDY darbe girişiminden birkaç gün önce taşeron işçilerin özel sözleşmeli personel statüsünde kamuda istihdamına ilişkin sürecin 2016 yılı sonuna kadar tamamlanacağını açıklamıştı. Darbe girişiminin ardından çalışmaların sekteye uğradığı düşünülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuyla ilgili : "FETÖ ile bağlantısı olan taşeron şirketler ayıklanacak. Sonrasında ise söz verdiğimiz gibi taşerona kadro konusu ele alınacak. Ancak bu biraz zaman alacak." şeklinde ifade ettiği açıklamasıyla konunun devlet gündeminde olduğunu doğrulamıştı.

Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu konu hakkında bazı açıklamalar yapmıştı. Soylu, darbe girişiminden önce taşeron işçilerin kamuda istihdamı konusunda ciddi çalışmalar yürütüldüğünü, önemli noktalara gelindiğini ancak sonrasında 15 Temmuz darbe girişimi ile karşılaşıldığını belirtmişti. Bakan Soylu acil meselelerin gündemden çıkmasıyla tekrar taşeron işçileri gündeme alacakları ve çalışmaları sürdürecekleri sözünü vermişti.

Taşeron işçilerin merakla beklediği özel sözleşmeli personel statüsünde kamuda istihdam süreci, pek çok üst düzey devlet yetkilisi tarafından unutulmamış durumda. Dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Süleyman Soylu ve Bakan Naci Ağbal' ın ardından bugün de Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli tarafından çalışmaların sürdüğünü belirtilen açıklamalar, konunun gündemden çıkmadığını belirtiyor. Devam eden süreçte çalışmaların hızlandırılması ve somut adımlar atılması bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum