Bakan Müezzinoğlu'dan taşerona ve 4/C'lilere kadro açıklaması

Bakan Müezzinoğlu'dan taşerona ve 4/C'lilere kadro açıklaması

Bakan Müezzinoğlu'dan taşerona ve 4/C'lilere kadro açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, taşeron işçilerle ilgili kendisine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel kurulunda sorulan soruyu yanıtladı. Taşeron işçilerin ve üniversiteli 4/C statüsündeki işçilerin memur kadrosuna alınması yönünde bir çalışma olup olmadığı sorusuna Bakan Müezzinoğlu, çalışmaların sürdüğü yanıtını verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu taşeron işçilere kadro verilmesiyle ilgili çalışmaların, bakanlığın kanun hükümleri uyarınca sürdüğünü TBMM kürsüsünden açıkladı. Taşeron işçilerle ilgili düzenlemenin ne zaman yapılacağı, emeklilikte yaş sınırına takılanlar hakkında bir çalışma olup olmadığı sorularına ise sabırlı olunması gerektiğini belirterek yanıt verdi.

İlk olarak dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun seçim çalışmalarında ve sonrasında sözünü verdiği taşeron işçilere kadro verilmesi konusunda bilinmezlik sürüyor. Hükümet kanadına sıklıkla yöneltilen sorularda yetkililer çalışmaların sürdüğünü belirtiyor. Ancak en son çıkan Özel İstihdam Büroları Yönetmeliği ile bu bürolara geçici iş ilişkisi kurma yetkisinin verilmesi, taşeron konusunda müjde bekleyen işçilerin kafalarında soru işaretleri yarattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum