Bakan Soylu'dan asgari ücret ve kıdem tazminatı açıklaması

Bakan Soylu'dan asgari ücret ve kıdem tazminatı açıklaması

Bakan Soylu'dan asgari ücret ve kıdem tazminatı açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı (ÇSGB) Süleyman Soylu katıldığı televizyon programında sorulara cevap verdi. Özellikle asgari ücrette yaşanacak vergi esintisi ve kıdem tazminatının hayata geçirilmesi konusunda açıklamalarda bulundu. Bakan yaptığı açıklamalar ile asgari ücrette yaşanacak vergi diliminden kaynaklanacak düşüş için çalışma yapılacağını belirtti.Bilindiği üzere 2015 seçimlerinden sonra vaat edilen bin 300 TL asgari ücret hayata geçirilmişti. Fakat asgari ücretin arttırılmasıyla beraberinde vergi dilimi sorunu da geldi. 

Çünkü zaten asgari ücretli olarak çalışan işçinin maaşından bir de vergi dilimine girdiği zaman kesinti yapılması maaşı iyice geriye çekeceği ortaya çıktı. Dolayısıyla herhangi bir kalıcı düzenleme yapılmaz ise Ekim ayından itibaren yılın son üç ayı bile olsa asgari ücretlilerin maaşları düşecek ve vaat edilen bin 300 TL’nin altına gerileyecek.Konuyla ilgili olarak Bakan Soylu, Maliye Bakanı ile konunun görüşüldüğünü dile getirdi. Bugünlerde tekrar konuyu gündeme getirip ne yapılabileceğine bakılacağını belirtti. Net bir açıklama yapmayan Soylu zaten bilinen kesintinin Ekim ayı itibarıyla önlem alınmazsa maaşlara yansıyacağını belirtti. 

Yapılacak çalışma ile tüm vergi dilimleri ile ilgili olarak karar alınacağını belirtti. Umuyoruz ki sadece asgari ücret değil tüm çalışanların vergi dilimleri konusunda ciddi bir çalışma yapılacaktır.Ayrıca kıdem tazminatı konusunda da bu işi devletin çözeceğini ve Bakanlık olarak da çalışmaların bu yönde olacağını belirtti. Ayrıca şu an itibarıyla Bakan’ın söylediklerine bakılacak olursa kıdem tazminatı rafa kaldırılmış ve çalışma yapılıp yapılmayacağı konusunda belirsizlik devam etmektedir. Bakan Soylu ayrıca açıklamasında Türkiye’nin kıdem tazminatına ihtiyacı olduğunu ve çalışanların % 85’inin bunu alamadığını belirtti. İşverenlerin de çoğunun değişiklik yapılmasını istiyor.

 Fakat taraflar arasında somut bir adım henüz maalesef bulunmadığından kıdem tazminatı bu yıl çözülecek gibi görünmüyor.OHAL kapsamında bir çok yasanın hızlı bir şekilde çözüldüğünü görmekteyiz. Memur ve çalışanlar için yapılacak birçok değişiklik de aynı bu şekilde çok hızlı çözüme kavuşturulabileceğini düşünüyoruz. OHAL kanunlarından biride umuyoruz ki çalışanlarla ilgili olur ve masada bekleyen özellikle taşeron, kıdem tazminatı, vergi dilimi vb. sorunlara çözüm oluR 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum