Bakan Soylu’dan Taşeron İşçi Açıklaması

Bakan Soylu’dan Taşeron İşçi Açıklaması

Bakan Soylu’dan Taşeron İşçi Açıklaması

Taşeron işçilerin kamuya alınma işi uzadıkça uzadı. Taşeron işçilerin kamuda istihdamını sağlayacak tasarının, bugüne kadar çoktan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gelmesi gerekiyordu. Son zamanlarda ülke genelinde önemli sıkıntıların yaşanması taşeron işçilerini kamuya alacak olan tasarının TBMM’ye gelmesini geciktirmiş durumda.

Dün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, 22 Mayıs tarihinde Ak Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlığı bırakacağını açıklaması sonrasında 700 binden fazla taşeron işçisinin endişeleri arttı. Şu günlerde TBMM’ye gelmesi beklenen taşeron işçi tasarısının akıbeti merak konusu olmuştu. Taşeron işçilerinin sevineceği açıklama; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi.

Bakan Soylu, TBMM’de milletvekillerinin sorularını cevaplandırırken taşeron işçiler ile ilgili yapmış olduğu açıklamalarda şu ifadeleri kullandı: Taşeronlara kadro verme konusunda seçimde bir sözümüz vardı. Bizim kamuda istihdam konusunda alt işverenlerde çalışanlar hususunda çalışmalarımızı tamamladık. Bir madde konusunda arkadaşlarımızla son müşavereleri yapıyoruz ama tamamen tamamladık. Çok yakın bir zamanda inşallah bunu Meclise getireceğiz ve kamudaki istihdamla bu arkadaşlarımızı buluşturacağız. İktidara geldikleri günden itibaren çalışanların hayat standartlarını yükseltmek ve daha iyi çalışabilmelerini teşvik edebilmek için ellerinden gelen bütün gayreti ortaya koymaya çalıştıklarını bildirdi. Soylu, "Karayollarında şu ana kadar en son 3 bin 500 kişiyi kadroya aldık ve 9 bin 915 işçi Karayollarında kadroya alınmıştır. Bugün eğer yine alt işverenlerde çalışanlar varsa onlar da yeni özel statüde çalışanlar olarak nitelendirilecektir ve onlar da kamuda istihdam edileceklerdir.

Bakan Soylu, her ne kadar taşeron işçilerle ilgili düzenlemeyi çok yakın bir zamanda TBMM’ye getireceklerini söylese de; MEMURLARAHABER.COM  olarak taşeron işçilerin kamuya alınmasını sağlayacak olan düzenlemenin ülkedeki yoğun gündemden dolayı 22 Mayıs tarihinden sonrasına kalacağını düşünüyoruz. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum