Bakan Yardımcısı'ndan taşeron işçilerini çok kızdıracak açıklama

Bakan Yardımcısı'ndan taşeron işçilerini çok kızdıracak açıklama

Bakan Yardımcısı'ndan taşeron işçilerini kızdıracak açıklama

Seçim öncesi taşeron işçilere kadro sözü verip sonradan verdiği sözü unutan hükümet, taşeron işçileri kızdıracak bir açıklamaya daha imza attı. Taşeron işçilerinin kadro talebiyle ilgili konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, kimseyi ümitlendirmek istemediklerini söyledi.

Taşeron işçilerinin kadro talebiyle ilgili konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, kimseyi ümitlendirmek istemediklerini söyledi. “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı kapsamında dün Bitlis’te işverenlerle bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin, taşeron işçilerinin kadro talepleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının taşeron işçileriyle ilgili çalışmalar hakkında bilgi istemesi üzerine konuşan Bakan Yardımcısı Yegin, kimseyi ümitlendirmek istemediklerini, bu konu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini, ancak kamuoyuna açıklama yapılacak bir konumda olmadıklarını belirtti.

'DAVUTOĞLU'NUN KADRO SÖZÜ BİZİ BAĞLAMAZ' DEMİŞTİ

AKP Hükümeti, 1 Kasım 2015 genel seçimleri öncesinde kamuya ait kurumlarda çalışan tüm taşeron işçilerini kadroya alacaklarına ilişkin söz vermişti. Daha sonra dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu da 22 Mart 2016 tarihinde AKP Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, “Hükümet olarak, çalışanlarımızdan gelen talepleri de dikkate alarak yardımcı işlerde çalışan kardeşlerimizi de kamuya almayı kararlaştırdık. İster asıl iş, ister yardımcı iş olsun, dışarıda kalan tek bir taşeron işçisi kalmayacak” demişti. AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Asuman Erdoğan ise tüm bu açıklamaların aksine 17 Mart 2017 tarihinde kendisini ziyaret eden taşeron işçilerine dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun kadro sözünün Adalet ve Kalkınma Partisi'ni bağlamadığını savunmuştu.   AYDINLIK

TAŞERONA KADRO GELİŞMELERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BİZİ FACEBOOKTAN TAKİP EDİN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.