Bakan'dan 24 Kasım'da 3600 Ek Gösterge Süprizi

Bakan'dan 24 Kasım'da 3600 Ek Gösterge Süprizi

Bakan'dan 24 Kasım'da 3600 Ek Gösterge Süprizi

Öğretmenler gününde sürprizimiz var

Eğitimde 2023 Vizyon Belgesini yakın zamanda açıklan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "3600 ek gösterge ile ilgili Öğretmenler Günü'nde bir sürprizimiz var" diyerek, Türkiye için çok güzel bir ufuk görüyorum ifadesini kullandı.

Milli Eğitimi yakından bilen ve tanıyan daha önce Eski Talim Terbiye kurulu Başkanı olan ve şimdiki Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yakın zamanda açıkladığı 2023 Eğitim Vizyonu ile ilgili olarak eğitimdeki yeni sistemi Anayurt’a değerlendirdi.

Eğitimde Türkiye için çok güzel bir ufuk görüyorum diyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni eğitim-öğretim sistemiyle ilgili olarak önemli mesajlar verdi. Selçuk, yeni eğitim sisteminin ahlak üzerine kurulacağını vurgulayarak, "Temel kavramımız adalet olacak. Ben bakan olmaya değil, gören olmaya çalışacağım. Veriye dayalı bir politika üreteceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk, yeni milli eğitim anlayışıyla ilgili olarak, "Biz aslında bilimi, aklı, sanatı, sporu, ahlakı konuşacağız. Ahlakın üzerine inşa edilmemiş eğitim sisteminin geçerli olacağına inanmıyoruz. İnsan temelli bir eğitim anlayışı kuracağız. Eğitim önce evrensel seviyede kurulur" dedi.

Yeni eğitim programında önceki dönemde okullara yerleşme konusunda ciddi problemler yaşan öğrenci ve velilerin olduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanı Selçuk, hiçbir öğrenci veli sürprizle karşılaşmayacak diyerek, "Hangi ay, hangi sene ne yapmak istediğimizle ilgili program sunacağız. Nereye gelmek istediğimiz konusunda arzu ve hayallerimizi paylaşacağız. Hiçbir öğrencimiz, hiçbir velimiz sürprizle karşılaşmayacak. Oyunun ortasında kurallar değişmeyecek. Elbette beceremeyeceğimiz, başaramayacağımız şeyler olacak. Temel kavramımız adalet olacak. Ben bakan olmaya değil, gören olmaya çalışacağım. Bunu yaparken adaleti şiar edinmek vurgulamak istediğim şey. Bizim önceliklerimiz olacak. Dezavantajlı çocuklar, öğretmenler önceliklerimiz olacak. Veriye dayalı bir politika üreteceğiz" diye kouştu.

ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE SÜPRİZİMİZ VAR

Yaklaşan öğretmenler gününde öğretmenleri mutlu edecek bir sürprizin olduğunu ifade eden Bakan Selçuk, "3600 ek gösterge ile ilgili Öğretmenler Günü'nde bir haberimiz olacak" dedi.

Çocukların erken okula başlamasının eğitimde problem oluşturduğunu vurgulayan Selçuk, "5 yaşında ilkokula başlanmaz. Önümüzdeki yıl düzenleme yapılacak" diye belirtti.

Eğitimde hedefin dünyayla yarışmak olduğunu kaydeden Selçuk, “Üç yıllık bir vizyon ortaya koyma nedenimiz şu; hiç kimse bizi zorlamadığı halde bir yol haritası ortaya koyalım istedik. Çocuklar, aileler bir belirsizlik yaşamasınlar istedik. Hepimiz buna omuz verirsek bu olacak mesajını vermek için üç sene dedik. Türkiye'nin üç yıllık meselesi eğitim sistemini daha işlevsel yönetme meselesi. Ama bizim asıl meselemiz dünyayla yarışmak. Bizim asıl işimiz eğitim meselesini hallettiğimizde başlıyor.

Biz Türkiye'nin sınav sistemiyle şunu yapacağız değil, müfredatla ilgili şunu yapacağız değil, sistemin bütünsel değişimiyle ilgileneceğiz. Üç yıl içerisinde ulaşacağımız yer sistemin genel bir raya oturmasıdır. Teneffüsler aslında bizim en önemli derslerimiz. Çünkü çocuklar teneffüslerde çok şey öğreniyor, paylaşıyor, sosyalleşiyor, problem çözmeyi öğreniyorlar” diye konuştu.

Murat POLAT

Kaynak:Anayurt

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.