BAKAN'DAN BİR MÜJDE DAHA!

BAKAN'DAN BİR MÜJDE DAHA!

BAKAN'DAN BİR MÜJDE DAHA!

Bayburt'ta çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, bir gazetecinin Torba Yasa'nın içeriğine ilişkin sorusu üzerine, Torba Yasa'nın çok farklı toplum kesimlerini ilgilendiren, ekonomiyle ilgili çok önemli düzenlemeleri içerdiğini söyledi. 

Torba Yasa'yı hükümet olarak bir süre önce Meclise gönderdiklerini, yaklaşık iki haftadır da üzerinde görüşmelere devam edildiğini belirten Ağbal, "Umut ediyorum ki pazartesi günü Torba Yasa ile ilgili görüşmeleri Plan Bütçe Komisyonunda tamamlayacağız. Çok farklı konuları bir arada taşıyan Torba Yasa düzenlemesi yapıyoruz." diye konuştu. Vatandaşa da vergi müjdesi verdi. 

Ağbal, öncelikle vergi konularında, vatandaşın özel iletişim vergisinin aşağıya çekilmesine ilişkin çok önemli bir düzenlemenin yer aldığına dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Emlak vergi değerlerinin tespitine ilişkin belediyelerin yapmış olduğu değerlemelerde yüzde 50 üst sınır getiren bir düzenleme var. Yine vatandaşlarımızın belediye mücavir alan sınırları içerisinde tarım arazisi olarak kullanmış olduğu taşınmazları doğrudan satın almalarının önünü açıyoruz. Yaklaşık 54 bin adet bu şekilde yer var. İstiyoruz ki vatandaşlarımız bu taşınmazları edindikten sonra yine aynı şekilde tarımsal amaçlı kullanmaya devam etsinler. Yine 2019’dan önce Hazineye ait taşınmazlar üzerinde yapı yapan vatandaşlarımızın bu yerleri doğrudan almalarının önünü açıyoruz. Bu da bence son derece önemli bir düzenleme." Lojmanlarda oturan kamu görevlilerine de müjdeyi verdi.

Ağbal, kamu lojmanlarının ekonomiye kazandırılmasına ilişkin çok önemli düzenlemeleri getirdiklerini belirterek, "Lojmanlarda oturan kamu görevlilerine bu lojmanları öncelikle alma hakkı getiriyoruz. Böylelikle de kamu çalışanları dilerlerse bu lojmanları edinebilecekler." dedi. Kamu lojmanlarının satışından elde edilen gelir beklentisini ise Bakan şöyle cevapladı; 

Kamu lojmanlarının satışından ne kadar gelir beklendiğine ilişkin soruya Ağbal, şu yanıtı verdi: "Plan Bütçe Komisyonunda dağıttığımız etki analizinde tek tek belirledik. Lojman satışı tabii ki bir yılda başlayacak ve bitecek bir proje değil. Yıllar içerisinde Maliye Bakanlığı olarak kurumlarla çalışarak bunu belirleyeceğiz yani yerine göre bazı konutlardan 500 milyon lira gelir bekliyoruz, bazılarından 1 milyar lira gelir bekliyoruz dedik."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.