Bakandan Son Dakika: Kamudaki Taşeronlara Son 10 Yılın En Büyük Zammı

Bakandan Son Dakika: Kamudaki Taşeronlara Son 10 Yılın En Büyük Zammı

Bakandan Son Dakika: Kamudaki Taşeronlara Son 10 Yılın En Büyük Zammı

Aile Bakanı'ndan çalışanları çok şaşırtan bir açıklama geldi:

Kamuda çalışan taşeron işçilerin kamu İşçilerinin zam görüşmelerine ilişkin son değerlendirme Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi.

Türk İş Sendikası ile Çalışma Bakanlığı arasında imzalanan anlaşmanın detaylarını hatırlatan Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk verilen zam oranı ve sağlanan diğer destekleri paylaştı. 


 SON 10 YILIN EN YÜKSEK ZAMMI
Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk zam konusuna dair değerlendirmesinde; kamu işçileri ile yapılan anlaşmada toplam yüzde 19.83 oranla bu zamana kadar yapılan en yüksek anlaşma olduğu ifade edildi. 2020 yılı zamları için de açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk bu yılın ikinci 6 ayı ve 2020 yılı için sağlanan artışların enflasyon rakamının altında kalması durumunda oranlara enflasyon farkını ekleyeceklerini ifade etti. 

Zam konusunun dışında ayrıca maaşı 3 bin 500 liranın altında alan kamu işçilerine 150 TL'de seyyanen zam verildiğini ifade eden Bakan Selçuk şu ifadeleri kullandı. "Sözleşmede ilk altı ay için yüzde 8 zam vererek, gerçekleşen enflasyonun da 3 puan üzerine çıkmış olduk. Bu rakam, son 10 yılda sözleşme imzalanan yıllarda ilk altı ay için verilen en yüksek değer oldu.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum