Bakandan Taşeron İşçi Sorununa Flaş Açıklama Geldi!

Bakandan Taşeron İşçi Sorununa Flaş Açıklama Geldi!

Bakandan Taşeron İşçi Sorununa Flaş Açıklama Geldi!

Kadroya geçen taşeron işçilerin sorunları ayrıca kadroya geçemeyen taşeron işçilerin sorunları, olmak üzere taşeron işçilerin farklı perk çok sorunu var. Hükümetin adım atmasını bekleyen işçiler, taşeron işçileri ilgilendiren haberleri ve açıklamaları dört gözle beklemekteler. 

İşte bu konuda taşeron işçileri az da olsa umutlandıracak bir açıklama bakandan geldi. Aile , çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı konuşmada, taşeron işçilerin sorunlarının varlığını ilk kez kabul etti.

CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer’in kamuda kadroya geçirilmeyen taşeron işçilerle ilgili verdiği soru önergesine yanıt veren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ilk kez taşeron sorunun varlığını kabul etti.

Kadrolu personel olmaya imkân sağlayan düzenlemenin yetersizliğine işaret eden Selçuk, “696 sayılı KHK ile alt işveren işçisi olarak çalışanlara tanınan sürekli işçi kadrolarına/işçi statüsüne geçiş hakkından bahsi geçen kişilerin faydalanabilmesi için hukuki düzenleme gerekmektedir” dedi. Gürer ise, “Bakan, verdiği yanıtla ilk kez sorunun varlığını kabul etmiştir. Samimilerse bu teklifi görüşürler” diye konuştu.

Bilindiği üzere kamu kurumlarında çalışan taşeron (alt işveren) işçilerinin büyük bölümünü kapsayacak şekilde kadro düzen ayrı ayrı sermayesinin yarısından fazlası il özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşlarına ait şirketlerde çalıştırılan taşeron işçilerinin bazı koşulları karşılamak şartıyla 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin ek 20’nci maddesinde belirtilen şirketlerde işçi statüsüne geçirilmelerinin mümkün olacağı belirtilmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum