Bakanlıktan Taşeron Duyurusu: 4/D'den 4/B'ye Geçtiler

Bakanlıktan Taşeron Duyurusu: 4/D'den 4/B'ye Geçtiler

Bakanlıktan Taşeron Duyurusu: 4/D'den 4/B'ye Geçtiler

26 Ekim tarihinde atama kurası düzenlenen 953 taşeron işçinin atamaları yapılarak sonuçları belli oldu.

 

 Özelleştirme kapsamında iş akitleri sona eren işçilere 26 Ekim tarihinde atama kurası düzenlendi.

Devlet Personel Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada sürekli işçi ve geçici işçi kadrosunda bulunan 953 kişinin atamaları yapıldı.

PERSONELLERİN ÜNVANLARI BELLİ OLDU

Devlet Personel Başkanlığı ataması yapılan personelin 72'sinin idari büro görevlisi, 881'inin ise İdari Destek Görevlisi unvanlı sözleşmeli personel pozisyonlarına atandığını açıkladı.

Taşeron işçi olarak çalışırken 2 Nisan itibariyele 696 sayılı KHK ile sürekli işçi ve belediye şirketlerine geçen işçiler kamuda 4/D diye adlandırılan kadrolara geçiş yapmışlardı. Fakat Devlet Personel Başkanlığı'nın açıklamasında "Özelleştirme uygulamaları kapsamında iş akitleri sona eren sürekli işçi ve geçici işçiler"in "İdari Büro Görevlisi ve İdari Destek Görevlisi unvanlı sözleşmeli personel pozisyonlarına" atandıkları açıklandı.

4/B SÖZLEŞMELİ PERSONEL POZİSYONLARI İÇİN ATAMA KURASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Devlet Personel Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi;

"Özelleştirme uygulamaları kapsamında iş akitleri sona eren sürekli işçi ve geçici işçiler için 26 Ekim 2018 tarihinde Devlet Personel Başkanlığında atama kurası düzenlenmiştir.

Düzenlenen kura ile; 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ekinde yürürlüğe konulan "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar"ın Ek 9 uncu maddesi gereğince, Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca tespit edilip isimleri kamu kurum ve kuruluşlarına atama teklifleri yapılmak üzere liste halinde Başkanlığımıza bildirilen toplam 953 hak sahibinden 72' si İdari Büro Görevlisi, 881' i ise İdari Destek Görevlisi unvanlı sözleşmeli personel pozisyonlarına atanmaya hak kazanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.