Bakanlıktan taşerondan kadroya geçen 900 bin kamu işçisini üzen açıklama

Bakanlıktan taşerondan kadroya geçen 900 bin kamu işçisini üzen açıklama

Bakanlıktan taşerondan kadroya geçen 900 bin kamu işçisini üzen açıklama

Bakanlık kendisine iletilen taşeron işçi taleplerinin sıklaşması üzerine bu konuda bir açıklama yaptı. 

İşte taşeron işçilerin o talebi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yapmış olduğu açıklama detayları;


 Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine görevli kadrolu taşeron işçiler, bakanlık birimlerine il dışı nakil ve il dışı görevlendirme için taleplerde bulundular. Bakanlık birimleri ise söz konusu bu nakil taleplerini bakanlığı üst kurumlarına iletti. Bakanlığa gelen taleplerin artması üzerine yazılı bri açıklama yapıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan yazılı basın açıklamasında, taşeron personel iken sürekli işçi kadrolarına geçenlerin il dışı nakil veya görevlendirme talepleriyle ilgili olarak tüm teşkilat uyarıldı. Bu konuda mevzuatta yer alan hükümler hatırlatıldı ve KHK ile kadroya alınan taşeron işçilerin il dışı nakil veya görevlendirmelerinin kanunen yapılmasının mümkün olmadığı belirtildi. Bakanlık açıklamasında ayrıca bu konuda oluşan taleplerin bakanlığa iletilmemesini istedi. 

"Sürekli işçi kadrolarına geçirilenler, birinci fıkrada öngörülen şartları taşıdıkları sürece ve çalıştırıldıkları teşkilat ve birimde geçiş işlemi yapılmadan önceki ihale sözleşmesi kapsamındaki hizmetleri yürütmek üzere istihdam edilebilir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.