BAŞ AĞRISINDAN İLAÇ KULLANMADAN 5 DAKİKADA KURTUL

BAŞ AĞRISINDAN İLAÇ KULLANMADAN 5 DAKİKADA KURTUL

BAŞ AĞRISINDAN İLAÇ KULLANMADAN 5 DAKİKADA KURTUL

Akubasınç adı verilen bu yöntemle baş ağrınızdan hap kullanmadan kısa bir sürede kurtulabiliyorsunuz.

Akubasınç (Accupressure) bir masaj çeşididir. Özel tıbbi bilgiler gerektirmeden uygulanabilir bir akupunktur ve refleks tedavi biçimidir.
Akubasınç noktalarına nasıl masaj yapılır?

Öncelikle rahat bir pozisyon alın ve rahatlayın. Bu masaj çok zaman almaz: ortalama olarak 30 saniyeden 1 dakikaya kadar bir süre yeterli olacaktır. Aşağıdaki noktalara hafif pres veya dairesel hareketlerle masaj yapın. Genellikle, baş ağrısı masaj sırasında veya masajdan 5-10 dakika sonra kaybolur.
Baş ağrısından kurtulmak için 6 temel nokta mevcuttur: 

Üçüncü gözün veya Yintang’ın noktası, burun köprüsünün alına girdiği yerde kaşların arasında yer alır. Bu nokta göz yorgunluğunun giderilmesinden sorumludur.

Bu simetrik noktalar, kaşların iç kenarının tabanında bulunur. Bu alanın masajı da akıcı bir burun rahatlatır ve görme keskinliğini geliştirir. Presleme veya dairesel hareketlerle 1 dakika masaj yapın. 

Bu noktalar burun deliklerinin iki yanında gözlerle aynı hizada bulunurlar. Onları bulmak için, elmacık kemiklerinin alt kısmında bir çukur hissedin. Sinüs açmaya, baş ağrısını ve diş ağrısını azaltmaya ve stresden kurtarmaya yardımcı olur.

Noktalar başın arkasında, ortada, kulak ile omurganın başlangıcında bulunur. Bu noktalara masaj yapmak, burun tıkanıklığını, gözlerde ve kulaklarda ağrıyı, şiddetli baş ağrısını gidermede ve migreni hafifletmeye yardımcı olur.

Shuai gu noktaları, saç çizgisinin başlangıcından 2-3 cm uzaklıktadır. Bu noktayı bulmak için küçük bir çukur hissedin. Bu bölgeye uygulanan basınç, temporal bölgedeki ağrı ve göz yorgunluğunu hafifletir.
Bu simetrik noktalar başparmağı ve işaret parmağı arasındaki elin arkasında bulunur. Bu bölgeye uygulanan basınç da sırt ağrısı, diş ağrısı ve boyun kaslarındaki gerginliği hafifletir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.