Başbakan Binali Yıldırım'dan asgari ücretlilere müjde

Başbakan Binali Yıldırım'dan asgari ücretlilere müjde

Başbakan Binali Yıldırım, asgari ücretin yıl boyunca vergi dilimine girmeyeceğini belirterek, sabit 1.404 lirada kalacağını söyledi.

2017'DE ASGARİ ÜCRET VERGİ DİLİMİNE GİRMEYECEK

Planlarınızı, hedeflerinizi asla ertelemeyin. 2017 iyi gelecek. 2017'de Türkiye yatırım, üretim, istihdam ve ihracatta bütün birikimini ve gayretini ortaya koyacak.

Asgari ücret 1404 lira olarak belirlendi. Geçen yıl olduğu gibi işverenin pirim yüküne katkı sağlamaya devam edilecek. Vergi diliminden dolayı asgari ücret bu rakamın altına düşmeyecek.

Asgari ücret 2017'de vergi dilimine girmeyecek.

Asgari ücret tespit komisyonu İşçi konfederasyonu masada dile getirse’ de vergiden muafiyet olmayacağını tespit komisyonu belirlemişti. Ancak Sayın Başbakan Binali Yıldırım bu sese kulak vererek, vergi diliminden muafiyet olacağını açıkladı. Vergi dilimi muafiyetinin getirdiği yükü ise Maliye Bakanlığı tarafından görüşülüp çözüm bulunacağını cari açığa bir zararı olmayacağını açıkladı.

2017 Asgari ücret net 1. 404 TL olup yılın ikinci yarısında zam yapılmayacağını bu zammın vergi muafiyeti ile karşılandığı söylendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum