BAŞBAKAN MÜJDEYİ ELEZIĞ'DAN VERDİ

BAŞBAKAN MÜJDEYİ ELEZIĞ'DAN VERDİ

BAŞBAKAN MÜJDEYİ ELEZIĞ'DAN VERDİ

Yıldırım, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Fırat Üniversitesi Akademik Yılı Açılışı ve Fahri Doktora Tevcih Töreni'nde, kendisine tevdi edilen fahri doktora için üniversite mensuplarına teşekkür etti.

Üniversitelerin, Türkiye'nin geleceği olduğunu, ancak üniversitelerle muasır medeniyetler seviyesi hedeflerinin yakalanacağını dile getiren Yıldırım, üniversiteleri ziyaret etmeyi ihmal etmediğini belirtti.

Türkiye'nin kalkınma ve ilerleme yolunda büyük mesafeler kat etmesinde üniversitelerin rolüne işaret eden Yıldırım, demokrasinin gelişmesi, kalkınma sürecinin tamamlanması, hukuk devleti anlayışının daha da güçlenmesinde üniversitelerin öncü rol oynadığını bildirdi.

Yıldırım, Türkiye'yi son 15 yılda nereden nereye getirdiklerini anlamak için sadece üniversitelere bakmanın bile yeterli olacağını vurgulayarak, "Hepimiz biliyoruz gençler, gelecek sizin. Bugün sizlerin nüfusu, toplam nüfusumuzun tamamını oluşturmuyor ama gelecekte nüfusumuzun tamamı sizlerden oluşacak. Türkiye'yi taşıyacak nesilleri yetiştirmek de bizim görevimiz." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin gelecek hedeflerinin, ufku açık, bilgili, donanımlı, özgüveni gelişmiş şekilde yetişen gençlerin gayret ve çabalarıyla sağlanacağına dikkati çeken Yıldırım, ülkenin bugününe ve yarınına yaptıkları katkılar için akademik çevreye ve idari kadrolara teşekkür etti.

- "Üniversite yılları altın yıllardır"

Başbakan Yıldırım, gençlerin donanımlı şekilde yetişmesinin öncelikli amaçları olduğuna değinerek, şöyle devam etti:

"Üniversite yılları altın yıllardır. Sevgili gençler, benim size tavsiyem, önünüzde birkaç seneniz var. Ondan sonra bu yılları, bu güzel zamanları bulamazsınız. Biliyorum hepiniz düşünüyorsunuz. 'Bir an önce şu üniversiteyi bitirsek de işimize, gücümüze baksak.' Buradayken bu duyguya hakimsiniz ama unutmayın mezun olduktan sonra bu ortamı çok özleyeceksiniz. Onun için sizin için altın değerinde fırsat olan bu zamanı en iyi şekilde değerlendirmelisiniz."

Öğrencilerle tecrübelerini paylaşan Yıldırım, şunları aktardı:

"Sizin gibi üniversite yıllarında bulunan bir ağabeyiniz olarak, yaşadığım şu tecrübeyi burada paylaşmak istiyorum; biz üniversitede daha doğrusu ortaokulda, lisede, üniversitede, yüksek lisansta hep yabancı dil okuduk. Mezun olduk, hayata atıldık, baktık ki hiçbir şey bilmiyoruz. O kadar sene dil okumamıza rağmen uygulamaya geçtiğimizde bir şey öğrenmediğimizi fark ettik. Bunun meslek hayatında ne kadar büyük eksiklik olduğunu hep gördük, hep yaşadık. O yüzden 40 yaşından sonra evli, çocuk sahibi bir adam olarak yabancı memleketlere gidip lisan öğrenmek zorunda kaldık. Gençler, benim size önerim, bu yılları değerlendirin. Bu yıllar sizin lisan, dil işini halletmeniz için çok ama çok önemli dönemdir. Mezun olduğunuzda artık yabancı dil problemi kalmamış, hayata hazırlanmış gençler olarak yetişmenizi canı gönülden arzu ediyoruz."

- "Unutmayın zaman su gibi akıyor"

Yıldırım, dünyanın "küresel bir köy haline geldiği"ni belirtti.

Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Sadece Türkiye'nin meseleleri değil bugün internet, bilişim teknolojileri ve yapay zeka gibi yeni yeni hayatımıza giren alanlar, bizi küresel birer aktör haline getiriyor. Bu bakımdan yarışta geride kalmamak ve başa güreşen, söz sahibi milletler arasında yerimizi almak için zamanı çok iyi değerlendirmemiz lazım. Şu anda aslında zaman paranın önüne geçmiştir. Hani 'vakit, nakittir' deriz ya, bu gerçekten doğru. Parayı kaybederseniz tekrar bulabilirsiniz ama zamanı kaybettiğinizde geri getirme şansınız yok. Onun için yapacağımız her işte zamanı en etkin şekilde kullanıp, kendimizi tam donanımlı halde geleceğe hazırlamamız lazım. Gençlik yılları, öğrencilik psikolojisi 'Aman bugün olmazsa yarın olur. Yarın olmazsa öbür gün olur.' gibi düşünceler doğal olarak hakim olur. Hepimizde bu var ama unutmayın zaman su gibi akıyor, çok çabuk geçiyor.

Başbakan Yıldırım, Fırat Üniversitesi'nde konuştu. Başbakan Yıldırım, '2003'te öğrenci başına 45 lira burs veya kredi veriyorduk. 2018'de bu rakam 470 lira olacak. 425'ti bu sene, haydi bakalım 470'e çıktı. Hayırlı olsun, bunu da ilk Elazığ'da açıklamış oluyoruz.' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.