Başbakan Taşeron İşçilerin Kamuya Nasıl Alınacağını Açıkladı

Başbakan Taşeron İşçilerin Kamuya Nasıl Alınacağını Açıkladı

Başbakan Taşeron İşçilerin Kamuya Nasıl Alınacağını Açıkladı

Kamuda çalışan taşeron işçilerin kamuya alınmasında sona gelindi. Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Grup toplantısında; taşeron işçiler arasında ayırım yapılmaksızın kamuda çalışan tüm taşeronların kamuya alınacağının müjdesini verdikten sonra ilgili bakanlıklar çalışmalarını hızlandırdı.

Önümüzdeki günlerde TBMM’ye sunulacak olan tasarı üzerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Maliye Bakanlığı son çalışmalarını yapıyor. Kamuda çalışan taşeron işçilerin kamuya nasıl alınacağı konusu bu tasarının TBMM’ye sunulması ile netlik kazanacak. memurlarahaber.com  olarak, konuya ilişkin hükümet tarafından yapılan her açıklamayı siz değerli takipçilerimiz için paylaşıyoruz.

Son olarak konu ile ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu açıklamada bulundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu katılmış olduğu bir tv programında kendisine yöneltilen taşeron işçilerinin kamuya alınması ile ilgili şu açıklamada bulundu: Taşeronlarla ilgili kafaların karışmaması gerekiyor. Taşeron işçiler konusu uzun bir dönem statüleri konusunda çözülmeyen bir sorundu. Asli iş ile yardımcı olanlar arasında bir ayrıma gidildi ve asli çalışanlara kadro verelim düşüncesi belirdi. Sözümüzde zaten bu yöndeydi. Sonrasında bu sistemin getireceği bir takım adaletsizliklerin oluşacağını gördüm ve tüm taşeron işçilere bu imkânı tanıma kararı verdik. Kamuda istihdam hakkını verdik. Şu ana kadar sözleşmeleri devam eden taşeron işçileri kamuda istihdam sözü verdik. Bunu yaparken bir takım adaletsizliklerin yaşanmaması gerekiyor. Öncelikle bir güvenlik araştırması yapılması gerekiyor. İkincisi de sınav yapılacak. Ardından da taşeron işçilere bu imkân tanınmış olacak dedi.

Taşeron işçilerinin kamuya alınması ile ilgili hükümet tarafından yapılan her açıklamayı anında siz değerli takipçilerimize ulaştırmaya devam edeceğiz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.