Başbakan Yardımcısı: Açığa alınan öğretmenlerin devamı gelecek

Başbakan Yardımcısı: Açığa alınan öğretmenlerin devamı gelecek

Başbakan Yardımcısı: Açığa alınan öğretmenlerin devamı gelecek

Kurban Bayramı' nda memleketi Giresun' a giden Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, kamudan atılan FETÖ mensupları ve PKK bağlantılı olduğu tespit edilen öğretmenlerle ilgili açıklamalarda bulundu. 11 binden fazla öğretmenin PKK ile ilişkisi olduğunun belgelendirildiğini, görevden almaların devam edeceğini açıklayan Canikli, asla taviz verilmeyeceğini ifade etti. Devleti bütün terör örgütlerinden temizleyene kadar da bu mücadelenin sürdürüleceği mesajını verdi.

Başbakan Yardımcısı Canikli yaptığı açıklamalarda FETÖ/PDY terör örgütünün kamudaki yapılanmasına da değindi. Bugüne kadar 50 binden fazla FETÖ bağlantılı kamu personelinin ihraç edildiğini, örgütün 40 yıldır süren bir çalışmayla işgal ettiği devlet pozisyonlarından tamamen temizlenmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Mağdur edilen, yanlışlıkla görevden alınan kişilerin bu mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda da çalışmaların olacağı sinyalini verdi. Başbakan Yardımcısı, hata yapmamak için çok titiz davranıldığını, adaletsizliğe yol vermeyeceklerini açıkladı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu olmamasına rağmen kamudan ihraç edildiğini iddia eden kişilerin olduğunu, bu taleplerin dikkatle incelenmesi gerektiğini kaydeden Canikli; ileride bu itirazlar için valiliklerin adres olabileceğinin sinyalini verdi. Kimsenin mağdur olmaması için yeni bir KHK ile idareye düzeltme yetkisi verileceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, terör örgütlerinin devletten uzaklaştırılması için çalışmaların süreceğini, hiçbir siyasi partinin, hiçbir devletin bu terör örgütlerini korumaya çalışmaması gerektiği hususunda ikazda bulundu. Bu açıklamalarla PKK bağlantılı memurların açığa alınmalarının süreceği, FETÖ mensubu olmadığı halde görevden alınanların haklarının korunacağı, haksızlığa uğrayanların geri dönüşü için yeni bir KHK ile itiraz mekanizmalarının oluşturulacağı mesajlarını kamuoyuna iletti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.