Başbakan Yıldırım’dan Borcu Olanlara Müjde

Başbakan Yıldırım’dan Borcu Olanlara Müjde

Başbakan Yıldırım’dan Borcu Olanlara Müjde

Başbakan Yıldırım yaptığı açıklamada vergi ve gecikme cezalarını kaldıracaklarını, yapılan yeni düzenlemeler ile HGS cezaları ile trafik cezalarını da kaldıracaklarını bildirdi. Tabi ki bu açıklama milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor.

Başbakan Binali Yıldırım : “ Damga vergisinde düzenlemeler yaptık, şirketlere vergi istisnası getirdik. Yatırımların  vergilerini kaldırıyoruz ve  vergi prim borçlarını da 36 aya kadar taksitlendiriyoruz. Birikmiş vergi cezalarının hepsini kaldırıyoruz, matrah artırımı getiriyoruz. Bir anlamda geçmişe sünger çekmiş oluyoruz. İşletme kayıtlarını düzeltme imkanı veriyoruz. Devlet size, işlerinize karşı hafiyelik yapmadı.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Vergi ve vergi cezaları, gecikme faizleri, gümrük vergileri, SGK ve  belediye alacaklarını yeniden yapılandıran tasarı da TBMM’de kabul edildi. Maliye Bakanlığınca takip edilen vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, askerlik, seçim, nüfus, trafik karayolu geçiş ücreti ve RTÜK idari para cezaları, gümrük vergileri, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı, sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, genel sağlık sigortası prim alacakları ile bu alacaklara ilişkin her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz ve gecikme cezaları yeniden yapılandırılacak.

Yeniden yapılandırma kapsamında yer alacak olan maddeler şu şekilde : Belediyerin idari para cezaları, su ve katı atık ücreti alacakları, beyana dayanan vergilerde ve 2016 yılında 30 Haziran’dan önce gerçekleşen vergi ve bunlardan dolayı doğmuş vergi cezaları, gecikme cezaları, gecikme zamları gibi maddeler yer aldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.