Başbakan'dan 750 bin taşeron işçinin tamamına kadro müjdesi

Başbakan'dan 750 bin taşeron işçinin tamamına kadro müjdesi

Başbakan'dan 750 bin taşeron işçinin tamamına kadro müjdesi

Başbakan Davutoğlu’ndan Kamuda çalışan taşeron işçilerin tamamına kadro müjdesi geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, asıl işte çalışan personel ve yardımcı işlerde çalışanların da kamuya alınacağını müjdeledi.

Başbaka Ahmet Davutoğlu yaptığı açıklamada, taşeron işçilerimizle kardeşlerimizle ilgili bir müjdeyi paylaşmak istiyorum diyerek, seçim vaatlerimizde asıl işlerde çalışanları kamuya alacağımızı söylediklerini hatırlattı. Davutoğlu, yapılan çalışmalarla asli asıl işlerde çalışan personelimizi kamuya alıyoruz, hayırlısı olsun. Vaatlerimiz arasında olmamasına rağmen adalet ve eşitlik gereği bir karar daha aldık. Yardımcı işlerde çalışan kardeşlerimiz için de hükümet olarak kamuya almaya kararlaştırdık. Böylece ister asıl iş olsun ister yardımcı iş olsun dışarıda kalan hiçbir taşeron işçi kalmayacak inşallah" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, Kamuda çalışan asıl iş yapan taşeron işçileri kadroya alırken adalet ve eşitlik gereği geride kalan yardımcı işleri yapan taşeron işçilerede kadro verilmesini kararlaştırdıklarını açıkladı. 

Davutoğlu, ister asıl iş olsun, ister yardımcı iş olsun, dışarıda kalan tek bir taşeron işçisi kalmayacak inşallah. Biz söz verdik mi böyle söz veririz. Kamuda çalışan tüm taşeron işçilere kadro hayırlı olsun dedi. Ayrıca Davutoğlu, "Yardımcı işlerde çalışanları da kamuya almayı kararlaştırdık. Böylece dışarıda kalan tek bir taşeron işçisi kalmayacak.. 1 Kasım 2015'ten önce kamuda alt işlerde çalışmış kişiler bu haklardan yararlanacaklar. Belediyelerde çalışanlar, mahalli idare bünyesindeki alt şirketlerde istihdam edilmeye devam edilecekler. "dedi.

 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum