Başbakan'dan bayramdan önce müjde paketi!

Başbakan'dan bayramdan önce müjde paketi!

Başbakan'dan bayramdan önce müjde paketi!

AK Parti Grup Toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım esnaf ve çiftçiye bayram öncesi müjdeyi verdi. Başbakan ayrıca pasaport, ehliyet ve evlenme gibi konularda bürokrasi ile ilgili devrim gibi kararları açıkladı.

ESNAFIN BORÇ FAİZLERİ SİLİNİYOR
Esnafımızın gecikmiş borçlarının faizlerini siliyoruz. Kalan borçlarını da yeniden yapılandırıyoruz. Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın yaptığı titiz çalışma sonucu 110 bin esnafımızın tamamını 400 milyon liralık yükten kurtarıyoruz. Esnafımız borcun anaparasını ödeyecek, ayrıca yeniden taksitlendirilecekToprak Mahsulleri alımlara başladı. 1,25 milyon ton buğday alımı gerçekleşti. Üreticimizin fiyatlardan memnun olmasından dolayı Ofis devreye girmiyor. Özellikle Trakya bölgesinde buğday fiyatları biraz düşüş eğiliminde, Ofis burada fiyat açıklama ihtiyacı duymuştur.

ÇİFTÇİYE BAYRAM ÖNCESİ ÖDEME

2016 yılı için ekmeklik buğdayın alım fiyatını ton başına 910 TL olarak belirledik. Çiftçilerimiz ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisi'ne satarlarsa bayramdan önce paralarının tamamını alacaklar. 

6.5 MİLYAR HEKTAR ALANI OVAYI SİT ALANI İLAN EDİYORUZ
Don, sel, kuraklık gibi afetlerden zarar gören çiftçilerimiz var. Çalışmalar titizlikle devam ediyor. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığımız başta olmak üzere bakanlıklar çalışmalarını yapıyor. Topraklarımızı geleceğimiz olarak görüyoruz. Yeni bir uygulamaya daha geçiyoruz. 6,5 milyar hektar büyüklüğündeki ovamızı tarımsal sit alanı ilan ediyoruz. 

BUZAĞI DESTEĞİ 550 LİRAYA ÇIKTI
Her işletmeyi Tarım Bakanlığı'ndan 16 bin uzmana zimmetliyoruz. Hayvan varlığını artırmak için çalışmalar yapıyoruz. Hayvancılıkta havza modelini geliştireceğiz. Doğu ve güneydoğu bölgesi yetiştiriciliğin merkezi olacak. Buzağı desteğini de 550 liraya çıkardık, daha da artıracağız. Meraların kullanımını sağlamak için mera ıslah çalışmalarını hızlandırıyoruz

PASAPORT VE EHLİYET ARTIK NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDE
İçişlerinde devrim gibi düzenlemeler geliyor. Evlenme ve ölüm gibi işlemler için artık nüfus merkezlerine gitmesi gerekmeyecek. Vatandaş artık mahkeme kararına ihtiyaç bulmadan yanlış yazılan ad ve soyadlarını değiştirebilecek.Pasaport ve ehliyet işlemleri arık polisten alınıp nüfusa verilecek. Ayrıca adres değişiklikleri bildirilirken evlenme yetkisinde de değişiklik olacak.

 

MUHTAR VE MÜFTÜLERE EVLENDİRME YETKİSİ
AK Parti hayatın her alanında ne ihtiyaç varsa çözüm üreten bir parti olmaya devam etti. Vatandaş bürokrasiyle uğraşmayacak.Muhtarlara da evlendirme yetkisi verilecek. İl ve ilçe müftüleri de resmi nikahları kıyabilecek.

 
  •  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.