Başkan: EYT sorununu Cumhurbaşkanına anlattık

Başkan: EYT sorununu Cumhurbaşkanına anlattık

Başkan: EYT sorununu Cumhurbaşkanına anlattık

Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a aktardığını belirterek, "Bu konu 99 yılında IMF'nin Türkiye'ye dayattığı haksız bir uygulamadır" dedi.

 

Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan, Bengü Türk TV'de EYT ile ilgili açıklamalar yaptı.

Arslan'ın açıklamaları şöyle:

'CUMHURBAŞKANIMIZA İFADE ETTİM'

"EYT konusunda Hak-İş'in tavrı çok açık. Hükümete de çağrı yaptık. Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızla yaptığımız toplantıda da ifade ettim. Mutlaka, bu konuda gerçekten çok ciddi bir çalışma yapılarak, mağdur olan, iş yerinden henüz yaşı tamamlamadığı halde emeklilik primini doldurduğu için işten çıkarılan, fakat yeni iş bulamayan, yeni iş bulamadığı için maaş alamayan, emekli maaşı da yaşı doldurmadığı için alamayıp mağdur olan, 45 yaşındaki 50 yaşındaki arkadaşlarımızın, gerçekten emeklilik hakkınız geldi deyip işten çıkarılıyor emekli maaşı alamıyor, başka bir iş bulamıyor. Bu insanların mağduriyetini çözmek zorundayız. Bu devletin sorumluluğu. Bu aslında 99 yılında Türk toplumuna dayattığı haksız, adaletsiz bir uygulama.

'KAMUDA DURUM FARKLI'

Hakkı gaspedilmiş insanların haklarının iade edilmesi gerekiyor. Bugün için en mağdur olan kesim emeklilikte yaşı bekliyor. İş yerinde çalışanlar için başka bir tartışma olabilir. Kamuda mesela arkadaşlarımız yaşı bekliyorlar, primi doldurduğu halde işten çıkarılmıyorlar. Ama özel sektörde emeklilik primi doldu diye işten çıkarılıyor, emekli maaşı alamıyor, dışarıda da başka iş bulamıyor. Bu insanların mağduriyetini görmek duymak ve buna yönelik bir çözüm bulmak durumundayız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum