Başkandan Kit Taşeron Açıklaması

Başkandan Kit Taşeron Açıklaması

Başkandan Kit Taşeron Açıklaması

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, geçtiğimiz gün yapılan 8. Uluslararası Kadın Emeği Buluşmasına katıldı. Burada bir konuşma yapan Arslan, kadroya geçme hakkı bulamayan KİT‘ler konusunda önemli ifadeler kullandı.

900 Bin Taşerona TİS'ten Kötü Haber Geldi! okumak için buraya tıklayınız

KİT ÇALIŞANLARI İÇİN İKİ TALEP

Taşeron işçilerin kadroya alınması sürecinde Hak-İş özelinde büyük katkıları olan Mahmut Arslan, konuşmasında 1 milyona yakın taşeron işçinin kadroya alınması sürecini hatırlattı.  ‘1 milyona yakın taşeronun kadroya alınmasını sağladık’ diyen Arslan, bu çalışma ve talebin KİT’ler için de sürdüğünü ve KİT’lerde çalışanların da kadro bulması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Mevsimlik işçilere de değinen Arslan, işçilerin çalışma sürelerinin 10 aya çıkarılması gerektiğini söyledi.

Mahmut Arslan’ın KİT’ler konusunda ikinci talebi ise enflasyon zammı oldu. Kadroya geçen veya geçemeyen taşeronların enflasyon farkı alamadığına vurgu yapan Arslan, KİT’lere ve kadro alan taşeronların maaşına enflasyon oranında zam talep etti. Arslan konuşmasını “ütün taşerondan kadro alan arkadaşlarımızdan, KİT’lerde ve bakanlıklarda çalışan arkadaşlarımızdan taleplerini yazılı olarak aldık ve bir imza kampanyasına dönüştürdük. Bu kampanyamız hala devam ediyor” ifadeleri ile tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.