Baykal'ın bilinci kapalı, solunum desteği sağlanıyor

Baykal'ın bilinci kapalı, solunum desteği sağlanıyor

Baykal'ın bilinci kapalı, solunum desteği sağlanıyor

CHP eski Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal üçüncü operasyonu geçirdi. Baykal'ın kafatasındaki basınç artışına müdahale edildi. CHP'nin doktor vekillerinden Metin Lütfi Baydar, Baykal'a yapılan son müdahaleye ilişkin açıklama yaptı. Baydar, cilt altı kanamasının kafatasına basınç yapmaması için ameliyathane ortamında operasyon gerçekleştirildiğini söyledi.Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin akşam saatlerinde son dakika açıklaması geldi. Ankara Üniversite rektörü Erkan İbiş "Olayın başından beri hayati tehlikesi vardı. Kanama ve ödem üstü düzeyde seyrediyor. Kendisine solunum desteği sağlanıyor" dedi.

Hastanede tedavisi süren CHP milletvekili Deniz Baykal’a beyninde oluşan basınç nedeniyle ameliyathanede müdahale edildi edildi.

CHP’Lİ BAYDAR AÇIKLAMA YAPTI

CHP’nin doktor vekillerinden Metin Lütfi Baydar, Baykal’a yapılan son müdahaleye ilişkin açıklama yaptı. Baydar, “Bunu 3. operasyon olarak adlandırmayalım. Bu cilt altında olan kanamanın temizlenmesi amacıyla müdahale ameliyathane ortamında yapıldı” dedi.

Baydar, şu bilgileri verdi: “Kan sulandırcı kullanmamız lazım. Bu da kanamayı arttırıyor. Dengeyi sağlamamız lazım. Öyle dozda verilmesi lazım ki hem kanama olmaması ama stentin çalışması gerekiyor. İkisini sağlamamız gerekiyor. Doktorlar bilgisayarlı tomoğrafi tekniğiyle Deniz Bey’in durumunu takip ediyorlar.”

KILIÇDAROĞLU ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İbn-i Sina Hastanesinde tedavisi süren Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ı ziyaret etti. Deniz Baykal'ın durumu hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, çıkışta basın mensuplarına “Tüm dualarımız Deniz Bey'le, hekim arkadaşlar elinden geleni yapıyor” ifadesini kullandı.

Deniz Baykal’ın sağlık durumuna ilişkin son dakika açıklaması geldi. Ankara Üniversite rektörü Erkan İbiş “Olayın başından beri hayati tehlikesi vardı. Kanama ve ödem üstü düzeyde seyrediyor. Kendisine solunum desteği sağlanıyor.” dedi.

ERKAN İBİŞ SON DURUMU AÇIKLADI

Ankara Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Erkan İbiş, CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal’ın son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

İbiş şöyle dedi:

Beynindeki basıncı azaltmak için operasyon gerçekleşti. Cilt altında biriken kanın temizlenmesi ameliyathane ortamında yapıldı.

SOLUNUM DESTEĞİ SAĞLANIYOR

Solunum desteği sağlanıyor. Süreç içerisinde kendisinin bilinci kapalı olarak uyuyor.  Beyni hasssas bir organ. şu ana kadar tablo içinde umutlarımızı koruyoruz. Bazı olumsuzluklar yaşadığımızı biliyorsunuz. Yoğun bakımda destek tedavisi devam edecek. Tomoğrafik görüntüler alınıyor. Farklı bulgu gelişebiliyor.”

İbiş gazetcilerin sorularını da yanıtladı:

Hayati tehlikesi var mı?
Olayın ilk başladığı andan hayati tehlikesi var. Ağır bir beyin hasarı. Hayati tehlikesi her an var. Hastaneye geldiği anda da vardır.

Durumu ciddi mi?
Yoğun tedavi altında olmak zaten bunun ifadesi. Hastalığı ciddi. Tedavilerle o ciddi durumun ortadan kalkacağına inanıyoruz.

Felç durumu olabilir mi?
Bunu zaman gösterecek. Süreç içerisinde akciğerindeki enfeksiyon nedeniyle beyne yeterli oksijene izin verecek mi? Şimdiden ne söylersek tahminden öteye gitmez. süreci hep beraber takip edeceğiz.

Geldiği andan itibaren olay ciddi. Bütün ekipler burada. Kesintisiz hizmet veriyorlar. Ciddiyet devam ediyor. İyileşme öyle kısa sürede olacak görünmüyor.

BİLİNCİ KAPALI

Bilinç kapalı durumdfa. Öyle kalması da arkadaşların arzu ettiği bir durum. Her beyne dönük stres oksijen kullanıma yol açıyor ve hasar açabilir kaygısı taşınıyor.

STENT ÇALIŞIYOR

Baykal’ın tedavisini sürdüren doktorlar ise “Stent çalışıyor. Beyin dolaşımında sorun yok. Riskleri görüyoruz şu an. Şimdi onlarla mücadele etmeye çalışıyoruz” dedi.

Fransa seyahati sonrası gece yarısı yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırılan ve yoğun bakıma alınan Deniz Baykal, beynindeki ödem nedeniyle sabah saatlerinde ameliyata alınmıştı.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi’nde tedavisi süren Deniz Baykal’ın, son durumuyla ilgili bir açıklama yapılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.