Bayram Tatili Kaç Gün Açıklama Geldi

Bayram Tatili Kaç Gün Açıklama Geldi

Bayram Tatili Kaç Gün Açıklama Geldi

Akdeniz Turistik Otel İşletmecileri Birliği (AKTOB), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuru yaptığı aktarıldı. Yapılan başvuru ile bu yıl Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması talep edildi. Ramazan Bayramı tatilinin uzatılması için Bakanlar Kurulu'nun da kararını son günlere bırakılmadan açıklanmasını, vatandaşların planlarını yapabilmeleri için ve turizm hareketliliği açısından çok önemli olan bu kararın bir an önce açıklaması talebini ilettiler.

Ramazan Bayramı arefe günü 4 Temmuz 2016 Pazartesi günü yarım gün, 5 Temmuz 2016 Salı Ramazan Bayramının 1. günü, 6 Temmuz 2016 Çarşamba Ramazan Bayramının 2. günü, 7 Temmuz 2016 Perşembe Ramazan Bayramının 3. günü resmi tatil günleri olup, 8 Temmuz 2016 Cuma gününün tatil mi sorusunu akıllara getirmektedir. 8 Temmuz Cuma günü tatil edilirse iç turizm hareketliliğin canlanacağını belirten TÜROFED Başkanı Osman Ayık' ın açıklamaları şöyle:

"Cuma tatil ilan edilirse insanlar ikili paket yapabilir. Baştan veya sonradan 3-5 gün arası programlayabilir. O günün tatil olması önemli. Bazı okullar da aradaki tatillerden dolayı geç kapanıyor. Bayramda böyle bir düzenleme yapılması çok iyi olur. Başka türlü de düzelme olmayacak. İç pazarı canlandıracak, hareket ettirecek hamleyi yapmak lazım. TÜROFED olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bu konuda başvurumuzu yaptık. Bu karar, bayrama mutlaka bir canlılık hareketlilik getirecek. Okulların kapanması da o tarihlere denk geliyor."

Yapılan bir diğer açıklama ATSO Başkanı Davut Çetin den geldi. Tatil sürelerinin uzatılması ve erken açıklanmasının Antalya turizmi açısından çok önemli olduğunu belirten ATSO Başkanı Davut Çetin 'in yaptığı açıklama ise şöyle:

"Önümüzde Ramazan ayı durgun geçebilir, ama bayramlar bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. Bayram günlerinde Expo programına önem verilmeli. Ramazan bayramı tatili uzatılmalı ve şimdiden ilan edilmeli. Kurban bayramı zaten hafta içi. 'Cuma günü de tatil olur' diye düşünüyorum. Özellikle bayram günlerinde Expo etkinlikleri olmalıdır. Bayramların Antalya'ya katkı sağlayacağına inanıyorum."

Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak mı? sorusunun bir an önce cevabı verilerek, vatandaşın planlarının yapmaları için fırsat verilmelidir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.