Bekçilik 2019/1. Dönem sözlü sınavı mülakat yerleri açıklandı

Bekçilik 2019/1. Dönem sözlü sınavı mülakat yerleri açıklandı

Bekçilik 2019/1. Dönem sözlü sınavı mülakat yerleri açıklandı

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile 2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Sözlü Sınavına katılacak adayların sınav merkezleri ile tarihler belirlendi.

Bekçilik mülakat yerleri belli oldu. Polis Akademisi tarafından yapılan açıklamaya göre, bekçi adayları sözlü sınava katılacakları sınav merkezleri ile tarihlerini T.C. Kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile pa.edu.tr internet adresinden giriş yaparak öğrenebilecekler. 

BEKÇİLİK SÖZLÜ  MÜLAKATI NE ZAMAN? 

Bekçi adayları mülakat tarihleri ve yerini ancak T.C kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yaptıklarında öğrenebilecekler.

Adaylar Sınav Merkezlerine girişte yanlarında cep telefonu, ses ve görüntü kayıt cihazı veya bunlara benzer değişik elektronik eşya bulundurmamaları gerekmektedir. 
BEKÇİLİK SÖZLÜ SINAVI NASIL OLACAK?

Bekçilik sözlü sınavı esnasında adaylara, genel kültür konularından hazırlanan soruların yazılı olduğu bir kart çektirilecek ve konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için yeterli süre verilecektir. Konu ile ilgili olarak komisyonca adaya haricen sorular da yöneltilebilecektir.

Adaylar;

a) Konu hakkındaki bilgi düzeyi,
b) Kendisinden istenileni kavraması,
c) Özgüveni,
ç) İfade etme yeteneği,
d) Beden dilini kullanma becerisi,
olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter (20) puan olmak üzere toplam (100) tam puan üzerinden değerlendirilecek.

Sözlü sınavda (100) puan üzerinden en az (70) puan alanlar başarılı sayılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.