Belediye Hizmet Binasında Çalışan 200 Taşeron İş Bıraktı

Belediye Hizmet Binasında Çalışan 200 Taşeron İş Bıraktı

Belediye Hizmet Binasında Çalışan 200 Taşeron İş Bıraktı

Paralarını alamadıkları için iş bırakan 200 taşeron gerekçe olarak şunları söyledi.

Torbalı Belediyesi için yapılan hizmet binasının inşaatında çalışan 200 taşeron işçi bugün iş bırakma eylemi yaptı. Yüklenici firmanın işçileri bugün 11.00 sıralarında çalıştıkları inşaat alanında toplandı.

İşçiler tam 70 gündür ücretlerini alamadıklarını söyledi. Evlerine para götürememenin burukluğunu yaşadıklarını söyleyen işçiler, kış günü çaresiz kaldıklarını ifade ettiler. Ustasından vasıfsız işçisine kadar 200 işçinin aynı durumda olduğunu aktardılar.

İşçi temsilcisi Cebrail Aydın ise sırf bu işi yapmak için Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinden  Torbalı'ya geldiklerini söyledi. Ekip olarak asma tavan işini yaptıklarını anlatan Aydın, 70 gündür ödeme alamadıklarını belirtti. Bu yüzden 10 gündür iş bırakma eylemi yaptığını aktardı ve alacaklarını alana kadar da çalışmayacaklarını söyledi. Ödemeyi yapmayan yüklenici şirket olsa da belediyenin en azından bu sorunun çözümü için arabuluculuk görevi üstlenmesi gerektiğini aktardı. 


Bir diğer işçi temsilcisi Şentürk Özkılıç ise 40 kalıpçı olarak işlerini tamamlayıp ayrıldıklarını söyledi. Buna rağmen halen paralarının ödenmediğini belirtti. Bu yüzden usta Özkılıç da zor durumda kalıyor ve işçilere kendi cebinden ödeme yapıyor. Arabasını sattığını, şimdi ise evini satılığa çıkardığını aktardı. Açıklama yapan işçiler polise de yazılı şikayette bulunduktan sonra dağıldılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.