Belediye Şirketlerine Geçen Taşeron işçiler KADRO İstiyor

Belediye Şirketlerine Geçen Taşeron işçiler KADRO İstiyor

Belediye Şirketlerine Geçen Taşeron işçiler KADRO İstiyor

Belediye şirketlerine geçen işçiler KADRO İSTİYOR

Belediye şirketlerine geçen işçiler (Sayıları yaklaşık 450 bin olarak ifade ediliyor) kadroya değil belediye şirketlerine işçi olarak geçtiler. Belediye şirketlerine geçen işçiler bu geçişle kadrolu işçilerden farklı olarak başta kadro ve ilave tediye olmak üzere kayıplar yaşıyor.

DİSK/Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan belediye şirketlerine geçişi yapılan işçilerin kadroya alınmasının yöntemini açıkladı. Ayrıca belediye şirketlerine geçişi yapılan taşeron işçilerin ilave tediye alamadığına da değinen Çalışkan bunun için yeni bir yasal düzenlemeye gerek olmadığını belirtti.

Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan sorunları şöyle sıraladı;

SORUNLAR:

----*Belediye hizmeti kamu hizmeti midir? Belediye hizmetlerinde çalışan işçi kardeşlerimiz neden kadrolu olarak belediyelere değil de belediye şirketlerine aktarılmıştır?

----*Belediye şirketleri sermayesinin yarıdan fazlası belediyeye, yani kamuya ait olan şirketlerse neden kamu işçilerinin yararlandığı ilave tediye hakkından belediye şirketlerine geçişi yapılan işçiler yararlanamazlar?

ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ SUNDU

Sorunlara çözüm önerilerini de ortaya koyan Çalışkan şirketlere geçen işçilerin kadroya geçişinin yapılabilmesi için 5393 sayılı Belediye Kanunu’ndaki norm kadro sınırlamalarının kaldırılmasını istedi.

5393 SAYILI BELEDİYE KANUNUNDAKİ SINIRLAMA KALDIRILSIN

Açıklamada "Kaldırın ki belediyeler belediye şirketlerine geçişi yapılan işçileri kadroya alabilsin." denildi.

İLAVE TEDİYE İÇİN DEĞİŞİKLİĞE GEREK YOK

Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan belediye şirketlerine geçen işçiler için "İlave tediye ödemeleri belediye şirketlerine geçişi yapılan işçilere derhal yapılmalıdır; bu ödemenin yapılabilmesi için 6772 sayılı Kanunda bir değişiklik yapmaya gerek yok. Birinci madde günün şartlarında yorumlanarak bile bu ödemenin yapılması mümkündür diyoruz."diyerek sözlerini tamamladı.

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

TÜRKİYENİN EN AKTİF TAŞERON SAYFASI --->>> TIKLAYINIZ

TÜRKİYENİN EN AKTİF TAŞERON GRUBU --->>> TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum