Belediye Taşeron işçileri Maaşlarına Yüzde 46 Zam Yaptı

Belediye Taşeron işçileri Maaşlarına Yüzde 46 Zam Yaptı

Belediye Taşeron işçileri Maaşlarına Yüzde 46 Zam Yaptı

Yozgatta Belediye Taşeron işçileri Maaşlarına Yüzde 46 Zam Yaptı . Memurlarahaber.com olarak Belediye başkanına buradan helal olsun diyor darısı tüm belediye TİS'lerindeki tüm taşeron kardeşlerimizin başına diyoruz

İŞTE HABER

4 aydır devam eden toplu iş sözleşmeleri 220 Hizmet-İş Sendikası’na üye işçi ile Sorgun Belediyesi arasında yapıldı.

Bu kapsamda işçiler sosyal haklar haricinde yüzde 46 oranında maaş zammı yapıldı. İşçilerin 88 lira olan yevmiyeleri büro işi yapanlar için 130, saha işi yapanlar için 135 lira oldu.

İmza töreninde konuşan Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci;

“Bizler işçimize belediye başkanlığı seçimleri öncesi söz verdik. Allah nasip eder belediye başkanlığına seçildiğimiz gün, ilk işimiz toplu iş sözleşmesini imzalayacağız. Bu gün çalışanlarımıza verdiğimiz sözü tuttuk. Sözümüz söz dedik ve çalışanlarımıza elimizden gelen en ücret artışını yaparak toplu iş sözleşmesini imzaladık. Hiç kimsenin siyasi görüşüne bakmadan, hiçbir ayrım yapmadan çalışanlar arasında imzaladığımız toplu iş sözleşmesi ile de asgari ücretle çalışan, asgari ücretin %20’sini %35’ni, %50’sini ve %100’ünü alan işçilerimizden büroda çalışanların yevmiyesini 130 TL’ye, sahada çalışanların yevmiyelerini 135 TL’ye yükselterek ücret eşitliğini sağladık, işçilerin almış olduğu ücretleri eşitleyerek, adaletsizliği ortandan kaldırdık.

Biz söz verdik sözümüzü tutuk, bizde söz senettir, çalışanlarımızdan da bundan sonra siyasi kimliğini bir tarafa bırakıp daha çok çalışmalarını istiyoruz. Biz çalışanın ismine bakmayacağız, bizler çalışan verilen görevi laiki ile ve zamanında yapıyor mu ona bakacağız. Tüm çalışanlar aldığı ücreti helal kazanacak, Yaptığı işi Allah için yapacak.

Bizlerde çalışanlardan bunun sözünü istiyoruz. İşçinin görevi verilen görevi en iyi şekilde yapmak, işverenin görevi alınteri ve emeğinin karşılığını zamanında ödemek. İmzalanan toplu iş sözleşmesi tüm çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.