Benzin, Motorine 12 TL'lik ÖTV ve KDV İndirimi Mi Geliyor?

Benzin, Motorine 12 TL'lik ÖTV ve KDV İndirimi Mi Geliyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sinyalini Vermişti! Benzin, Motorine 12 TL'lik ÖTV ve KDV İndirimi Mi Geliyor?

 Dünya Gazetesi ekonomi yazarı Osman Arolat, akaryakıt fiyatlarına indirim için yapılması gerekenleri sıraladı. Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan dün AK Parti Grup Toplantısında meclis kürsüsünde yapmış olduğu açıklamasında fiyatları takip ettiklerini belirterek ilk müdahale sinyalini vermişti. 

MEMURLARA HABER Sosyal Medya Hesaplarımız

AKARYAKIT FİYATLARI DÜŞER Mİ, BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM VAR MI?

Arolat hazırlamış olduğu köşe yazısında 100 liralık akaryakıt alan kişilerin yapmış oldukları ödemede 60 liranın ÖTV ve KDV kesintisi olduğunu belirterek döviz kurundaki yükselişin de benzine zam olarak yansıdığını dile getirdi. Konu hakkında akaryakıt bayileri ve uzmanlar ile görüştüğünü belirten Arolat “Döviz böyle yükselirken, Ukrayna krizi nedeniyle dünyada petrol fiyatları artarken dışa bağımlılığımız yüzde 92,4 iken, biz petrolde oyun dışındayken, artışın önüne geçmek için yapılacak tek şey devletin akaryakıtta ÖTV ve KDV’den vazgeçmesidir” diyerek indirim için mutlaka vergilerden vazgeçilmesi olduğunu söyledi. 

benzin indirimi açıklaması
 
AKARYAKIT FİYATLARI İÇİN KDV VE ÖTV İNDİRİMİ GELİRSE BENZİN, MOTORİN VE LPG POMPA SATIŞ FİYATI KAÇ TL OLUR?

Sektörün talep ettiği KDV ve ÖTV tutarının alınmaması durumunda fiyatlarda yaşanacak olan düşüşe de değinen Arolat "Bu vergi indiriminin yapılması karşılığında akaryakıt fiyatlarının litresi 22 liralardan 10 liraya gerilerken, tüm ürünlerde taşımacılıktan gelen yük azalacak, özellikle gıda ürünlerinin fiyatlarında bir rahatlama olacaktır" diyerek bu hamlenin gelmesi durumunda 12 liralık bir indirim olacağını söyledi. 

MEMURLARA HABER Sosyal Medya Hesaplarımız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum