Benzin ve Motorin 10 TL Birden Düşecek

Benzin ve Motorin 10 TL Birden Düşecek

Benzin ve Motorin 10 TL Birden Düşecek! Zamlarla İsyan Ettiren Akaryakıt Fiyatlarına ÖTV ve KDV İndirimi Darbesi

AKARYAKIT FİYATLARINA ÖTV VE KDV İNDİRİMİ İÇİN İLK ADIM ATILDI! 

Dolar kurunda yaşanan düşüş sonrasında aşağı yönlü harekete geçen akaryakıt fiyatları bir süre sonra bu seferde Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaş nedeniyle yeni zam yağmuruna tutulmuştu. Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaşın ardından sert bir yükselişle yukarı yönlü hareket eden brent petrol fiyatı 100 dolar sınırını aşmıştı.

Yaşanan yükseliş etkisi Amerika başta olmak üzere pek çok Avrupa Birliği ülkesi tarafından yaptırım kararının alınması ile sertleşmiş, brent petrol fiyatı 140 doları görerek büyük şok etkisi yaratmıştı. Sonrasında Amerika tarafından açıklanan petrol rezervlerinin açılacağı haberi ile düşüşe geçmiş, 110 dolar seviyesinde dengelenmişti

Ağrı Milletvekili Abdullah Koç tarafından meclise verilen kanun teklifi ile akaryakıt fiyatlarına indirim için yeni bir adım atıldı.

Katma Değer Vergisi Kanunu ve Özel Tüketim Katma Değer Vergisi Kanunu ve Özel Tüketim Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında akaryakıt ürünlerinden katma değer vergisi ve özel tüketim vergisi alınmaması talep edildi. Teklif bu şekilde yasalaşırsa KDV ve ÖTV indirimi sayesinde akaryakıt fiyatlarına büyük indirim yansıtılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.