Bilim Kurulu üyesinden sevindiren açıklama

Bilim Kurulu üyesinden sevindiren açıklama

BİLİM KURULU ÜYESİNDEN FLAŞ AÇIKLAMA!

Bilim Kurulu üyesi Profesör Doktor Tevfik Özlü, 24 Nisan koronavirüs verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özlü, salgının ülkemizde iniş dönemine girdiğini belirterek, ''11 Nisan'da 5 bini aşkın vaka ile en yüksek sayıyı gördük. Ondan sonra durağanlaşma ardından da düşüş başladı.'' dedi.

Bilim Kurulu üyesi Profesör Doktor Tevfik Özlü, 24 Nisan koronavirüs tablosunu değerlendirdi. Özlü, salgının iniş dönemine girdiğini belirterek, ”11 Nisan’da 5 bini aşkın vaka ile en yüksek sayıyı gördük. Ondan sonra durağanlaşma ardından da düşüş başladı. Bu sevindirici çünkü Avrupa ülkeleri bu trendi yakalamaları 12 hafta sürdü.” dedi.

İLK KEZ İYİLEŞEN SAYISI VAKA SAYISINI GEÇTİ
Türkiye’de Corona virüs nedeniyle son 24 saatte 109 kişi daha hayatını kaybetti. Toplam can kaybı 2 bin 600’e yükseldi. Bugün 38 bin 351 yeni test yapıldı ve 3 bin 122 yeni teşhis kondu. Yoğun bakımdaki vaka sayısı bin 790 olurken, solunum cihazına bağlanan hasta sayısı 929 olarak kayıtlara geçti. Bugün iyileşen hasta sayısıysa 3 bin 246 oldu. Böylece ilk kez iyileşen hasta sayısı yeni teşhis konulan sayısını geçti. Toplam iyileşen hasta sayısı ise 21 bin 737 oldu.Yapılan toplam test sayısı 830 bin 257’ye çıkarken, toplam vaka sayısı da 104 bin 912 olarak kayda geçti.

“GENEL İTİBARİYLE PİKİ TAMAMLAMIŞ GÖRÜYORUZ”
Bu rakamları değerlendiren Corona Virüs Bilim Kurulu Üyesi Profesör Doktor Tevfik Özlü, “Gördüğümüz kadarıyla artık Türkiye salgında iniş dönemine girdi. Tabi tek günlük veri ile değerlendirme yapmak yanıltıcı olabilir. Önümüzdeki günlerdeki trende de bakmak lazım. Ama genel itibariyle piki tamamlamış görünüyoruz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.