Bilirkişi Alım ilanları 2019

Bilirkişi Alım ilanları 2019

Bilirkişi Alım ilanları 2019

T.C. ELAZIĞ ADLİ YARGI İLK DERECE MAHKEMESİ ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞI DUYURU

Gaziantep Bilirkişilik Bölge Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen usul ve esaslara göre bilirkişilik bölge kurulları tarafından bilirkişilik başvuruları Elazığ Adliyesi için alınmaya başlıyor. Adalet Bakanlığı Elazığ Adliyesi bilirkişilik başvuru tarihleri 5 Kasım ile 30 Kasım 2018 tarihleri arasında olacak.

6754 sayılı Bilirkişilik Kanununun 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) ve (c) bentleri uyarınca 09/03/2018 tarihinde yayımlanan Bilirkişilik Başvurularına İlişkin Duyuru ekinde belirlenen temel ve alt uzmanlık alanlarında (EK-1) Gaziantep Bilirkişilik Bölge Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen usul ve esaslara göre bilirkişilik bölge kurulları tarafından bilirkişilik başvuruları alınacaktır.

Bilirkişilik sicili ve bölge bilirkişi listesinin oluşturulması amacıyla gerekli duyuru, Gaziantep Bilirkişilik Bölge Kurulu Başkanlığı'nın "http://www.gaziantepbbk.adalet.gov.tr" internet adresinde ilan edilmiştir.

BAŞVURU USULÜ:

1- Bilirkişiliğe başvuru, ilgilinin yerleşim yerinin veya mesleki faaliyetlerini yürüttüğü yerin bağlı olduğu bilirkişilik bölge kuruluna e-Devlet üzerinden UYAP Bilirkişi Portal Bilgi Sistemi’nde yer alan adımlar izlenmek suretiyle yapılır.

2-Yazılı olarak, posta yoluyla veya vekaleten yeni başvuru yapılamaz. Bu şekilde yapılan başvurular incelenmeksizin reddedilir.

3-Birden fazla bölge kurulu listesine kaydedilmek üzere başvuruda bulunulamaz. 4-Bölge bilirkişi listelerine hali hazırda kayıtlı bilirkişilerin daire başkanlığımızca 09/03/2018 tarihinde yayımlanan bilirkişilik başvurularına ilişkin duyuru ekinde belirlenen temel ve alt uzmanlık alanları (EK-1) ile temel ve alt uzmanlık alanlarına göre aranan niteliklere (EK-2) göre listelerde kayıtlı oldukları uzmanlık alanlarına ilişkin olarak yapacakları güncelleme taleplerini aşağıda belirtilen başvuru tarihleri arasında yazılı olarak kayıtlı oldukları bilirkişilik bölge kurullarına yapmaları gerekmektedir. 5-Başvuru dilekçesine eklenmesi zorunlu belgeleri eksik olanların listesi, bölge kurulları, bölge adliye ve bölge idare mahkemelerinin internet sitelerinde yayımlanmak suretiyle duyurulacaktır. Bu duyuru tebliğ yerine geçer ve başvuru sahibine bu duyuruyla birlikte eksik belgeleri UYAP Bilirkişi Portalı Bilgi Sistemi üzerinden tamamlaması için on beş gün kesin süre verilir, bu süreye rağmen eksikliklerin tamamlanmaması halinde ilgilinin başvurusu başkaca bir inceleme yapılmaksızın reddedilir.

6-UYAP Bilirkişi Portalı Bilgi Sistemi üzerinden yapılacak başvurularda, evrakların eklenmesi işlemi bir kez yapılabileceğinden başvuru işlemi sırasında sistem tarafından yapılan yönlendirmelere dikkat edilmesi gerekmektedir. Evrakların eklenmesi sırasında hata yapılması veya eklenen belgelerde eksiklik bulunması halinde kurulumuz tarafından yapılacak eksiklik ilanını takiben başvuruda bulunanlar tarafından bu eksiklikler sistem üzerinden tamamlanabilecektir. Buna ilişkin bilirkişilik başvuru klavuzuna (EK-3) göre yapılması gerekmektedir.

7- 2018 yılı bölge bilirkişi listelerinde kayıtlı bulunan bilirkişilerin, başvuruları 3 yıl süreyle geçerli olup tekrar bilirkişilik başvurusu yapmalarına gerek bulunmamaktadır.

8-UYAP Bilirkişi Portalı Bilgi Sistemi üzerinden yapılacak başvuru sırasında sistem tarafından girilen bilgilere göre otomatik olarak oluşturulacak ve başvuru formunun elektronik imza (e-imza) veya mobil imza (m-imza) ile imzalanması gerekmekte olup, bilirkişilik başvurusunda bulunmak isteyenlerin başvurudan önce gerekli imzalardan birine sahip olmaları gerekmektedir

YEMİN: Bilirkişilik Yönetmeliğinin 44 üncü maddesinde belirlenen usul ve esaslara uygun olarak Başkanlığımızca

24 - 25 Ocak 2019 tarihleri arasında bilirkişiliğe kabul edilenlerin yeminlerinin yapılacağı hususu, İLANEN DUYURULUR. 15/10/2018 Mustafa ALÇIK 39910 Adalet Komisyonu Başkanı

EKLER: EK-1 BİLİRKİŞİLİK TEMEL VE ALT UZMANLIK ALANLARI

EK-2 ARANAN NİTELİKLER

EK-3 BİLİRKİŞİLİK BAŞVURU KLAVUZU BAŞVURU TAKVİMİ:

Başvuru tarihleri :05 Kasım - 30 Kasım 2018 Başvuruların değerlendirilmesi :03 Aralık 2018 - 18 Ocak 2019 Eksik belgesi olanların ilanı :18 Aralık 2018 Başvuruları kabul edilenlerin ilanı :22 Ocak 2019 Listelerin ilanı :31 Ocak 2019

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.