Bilmiyorduk zorla geldik

Bilmiyorduk zorla geldik

Bilmiyorduk zorla geldik

23 Haziran seçimleri öncesi belediye binası önünde bir imam eşliğinde Ekrem İmamoğlu aleyhinde bildiri okuyan ve 'İmamoğlu ile çalışmayacağız' diyen eylemci İBB personelleri gelen yoğun 'istifa' tepkileri üzerine bir açıklama yaptı. Personeller “Talimatla oradaydık.. ne için orada olduğumuzu bilmiyorduk, gitmesek işimizden olacaktık.” dedi.

 
23 Haziran seçimlerinden önce belediye binası önünde toplanarak Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu aleyhinde bildiri okuyan personel ilk kez konuştu ve bir itirafta bulundu

Posta yazarı Tolga Işık'ın edindiği bilgiye göre, personelin aldıkları talimat doğrultusunda bildiriyi okuduklarını aktardı.

Işık, personelin “Bize ne için orada olacağımız söylenmedi. Talimatla oradaydık” açıklamasında bulunduğunu bildirdi.

Eylemli İBB personellerinden itiraf: Tehditle Oraya Çıkarıldık
Eylemli İBB personellerinden itiraf: Tehditle Oraya Çıkarıldık
Işık’ın, “İBB’de genel af yok!” başlıklı yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

BİLMİYORDUK, GİTMESEK İŞİMİZDEN OLACAKTIK

“İBB önünde bildiri okuyan çalışanlardan iki gündür mesajlar yağıyor. Diyorlar ki “Bize ne için orada olacağımız söylenmedi. Şu saatte burada olacaksınız olmazsanız işinizden olursunuz diye talimat geldi. Mecburen gittik.”
Doğru mu değil mi, işler terse dönünce mi böyle söylüyorlar bilemem. Ama kendilerinden gelen bilgi aynen bu. Muhtemelen bu eylemleriyle ilgili İBB’de bir disiplin süreci başlatılacaktır. Sürecin sonunda çalışanlar tehditle oraya getirildiyse tehdit edenlere, gönüllü geldilerse bizzat kendilerine ceza verilebilir.” kaynak sözcü 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum