Binali Yıldırım EYT İçin Söz Verdi

Binali Yıldırım EYT İçin Söz Verdi

Binali Yıldırım EYT İçin Söz Verdi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar nihayet seslerini duyurabildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM genel başkanı Binali Yıldırım Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT ile ilgili mitingde açıklan pankarta olumlu cevap verdi.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR İÇİN “YILDIRIM” SÖZÜ

Katıldığı mitingde Emeklilikte Yaşa Takılan işçilerden birisinin “Emeklilikte Yaşa Takılanlarla EYT) ilgili bir döviz açması üzerine Binali Yıldırım çok önemli ifadelerde bulundu ve şunları söyledi: "EYT. Gördüm. Biraz sabırlı olun. O işin de takipçisi olacağım. Buradan Binali Yıldırım sözü veriyorum.

"Binali Yıldırım Emeklilikte yaşa Takılanların takipçisi olacağını ve bu konuda gerekli adımın atılması için çalışma yapacağı sözünü verdi. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde verilen vaatlerden en önemlisi denilebilecek bu açıklama sonrası EYT’liler konunun TBMM’ye de bir an önce tekrardan getirilmesi için çalışma başlatacaklardır.

YILDA 750 MİLYAR ÖDENECEK KONUSU DOĞRU DEĞİL

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi Kani Beko emeklilikte yaşa takılanlara bir yılda 750 milyar ödenmesinin doğru olmadığını gündeme getirmiş ve emekli olacak 700 bin kişiye bağlanacak aylık ödemenin yıllık 10 milyar TL olacağını belirtmişti.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARIN TALEBİ

1999 yılınca çıkan kanunla iş giriş tarihlerine göre kademeli emeklilik süresi getirilmişti. Bu kapsamda 1999’dan önce işe girenler de kademeli olarak bundan etkilenmiş ve hak ettikleri süreden daha fazla çalışmak durumunda bırakılmışlardı. EYT’liler de bu durumun yanlışlığını ve kanunların geriye işletilmesinin doğru olmadığını savunmaktalar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum