Binali YILDIRIM'dan Taşeronlara Çok Önemli İki Müjde!

Binali YILDIRIM'dan Taşeronlara Çok Önemli İki Müjde!

Binali YILDIRIM'dan Taşeronlara Çok Önemli İki Müjde!

Hak-iş Konfederasyonu bu yıl bir ilki gerçekleştirdi. Nevruz kutlamaları yapan Hak-iş, İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda 10 bin kişilik bir program düzenledi. 10 binden fazla işçinin katıldığı programın konuğu ise Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım oldu.

Burada bir konuşma yapan Yıldırım, belediyelerde kadro bulan işçilere de önemli müjde verdi. Toplantıya video konferans ile canlı bağlanan Yıldırım taşeronları ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı.

31 Mart için faaliyetleri olduğu için konferansa katılamadığını söyleyen Binali Yıldırım, Peygamber Efendimiz’in ‘Çalışan insan değerlidir’ hadis-i şerif’i üzerinden işçilere selamlarını gönderdi.

Sendikaları ve işçi ile memurları bu ülke adına güvence gördüklerini söyleyen Yıldırım, Başbakanlığı döneminde 696 sayılı KHK ile sayıları bir milyon civarında taşeronu kadroya geçirdiklerini hatırlattı.

Enflasyon farkı müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan ve kadroya geçen 33407 işçi çalışanı olduğunu bildiren Yıldırım, işçilerin özlük haklarının toplu sözleşme ile belirlerken ocak ve temmuz ayında yüzde 4’erlik zam olacak şekilde belirlendiğini söyleyen Yıldırım, fakat bu sözleşmede ücretin enflasyon altında kalması durumunda enflasyon farkı verileceğine dair bir hüküm belirtilmediğini söyleyen Binali Yıldırım, bu konuda mevcut İBB Başkanı ile iletişime geçtiğini söyledi ve bu mağduriyetin giderilmesi için çalışma yapılmasını istediğini söyledi.

Bunun üzerine yapılan çalışma ile enflasyon farkının işçiler tarafından alındığını söyleyen Yıldırım, 1 Mart 2019’dan itibaren geçerli olmak üzere brüt günlük ücretlere 21 lira ilave yapıldığının müjdesini verdi. Bu şekilde bir işçi KHK kapsamında çalışan işçinin ilave olarak her ay 635 lira zamlı ücret alacağını söyledi. Bu şekilde 31 Aralık 2018’de 4059 lira brüt ücreti olan 2019’da yüzde 19 zam alacak.

Belediye iştiraklerinde sorunu olan kalmayacak

Sözlerine 31 Mart seçimlerinden sonra olacaklardan bahseden Yıldırım, 31 Mart’ın çalışanların da seçimi olduğunu söyledi.

Bütün İstanbul belediyesinde iştiraklarde çalışan hiç bir işçinin yeni dönemde mağdur edilmeyeceğini söyleyen Yıldırım, üstü kapalı bir biçimde kadro sözü verdi.

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum