BİREYSEL EMEKLİLİK CAYMA HAKKI İÇİN BAŞVURU DİLEKÇESİ

BİREYSEL EMEKLİLİK CAYMA HAKKI İÇİN BAŞVURU DİLEKÇESİ

BES'DEN CAYMA HAKKI İÇİN BAŞVURU DİLEKÇESİ

Zorunlu BES'e dahil olmaları ile birlikte 15 Nisan'da memurların maaşından ilk BES kesintisi gerçekleştirilecek. Çalışanların maaşından 53 lira ile 399 lira arası BES kasıntısı yapılacak.

MAAŞINIZIN NET % 3 Ü KESİLECEK

Zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi için yapılan kesintiler memurların maaşına göre farklılık gösterecek.

Asgari ücretle çalışanların maaşlarından aylık 53 lira kesinti yapılırken memur maaşlarından yapılan BES kesintisi maaş arttıkça artacak. 

CAYMA HAKKINIZI HEMEN KULLANIN CEZA ÖDEMEYİN!

İki ay içinde bu işlemden cayma hakkınız bulunmaktadır.

Otomatik katılımda Devlet katkısı ne kadar olacak?

 

Cayma hakkını kullanmayan memura Devlet katkısı sağlanacak. Bu kapsamda Devlet her bir çalışan için 1000 TL katkı verecek. Bakanlar Kurulu, bu tutarı yarısına kadar artırmaya veya yarısına kadar azaltmaya yetkilidir.


Emeklilik hakkının kullanılması halinde, hesabında bulunan birikimi en az on yıllık, yıllık gelir sigortası sözleşmesi kapsamında almayı tercih eden memura, birikiminin yüzde beşi karşılığı ek Devlet katkısı ödemesi yapılır.


Memur ne zaman cayabilir? 
 

Otomatik katılımın yapılmasının ardından bu durum, memura posta veya e-postayla bildirilecektir. Bu bildirimin hemen akabinde de emeklilik planına dahil edilen memurlar, iki ay içinde sözleşmeden cayma hakkını kullanabilecektir. 

 

Cayma talebi, memur tarafından posta yoluyla veya güvenli elektronik iletişim araçlarıyla ilgili emeklilik sözleşmesi hükümlerine göre görev yapılan kuruma/okul müdürlüğüne veya şirkete bildirilecektir. 

 

Cayma bildiriminin ulaşmasını müteakip on iş günü içinde de ödenen katkı payları, varsa hesabında bulunan yatırım gelirleri ile birlikte memura iade edilecektir.

 

İŞTE CAYMA HAKKI DİLEKÇE ÖRNEĞİ

Okul Müdürlüğüne veya Emeklilik A.Ş'ye Verilecek Dilekçe İçin Tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.